Reklame- og designbyrået Anti ønsker å satse enda tyngre på TV- og innholdsproduksjon. I den forbindelse har de opprettet to nye TV-sjefstillinger. Emmeline Berglund og Elisabeth Stabell er nå klare for å ta fatt på sine nye roller som TV-sjefer i hver sin avdeling. Begge to har de siste fem årene jobbet som kreative produsenter i Anti.

Berglund, som får ansvaret for dramasatsningen i selskapet, forteller at hun gikk noen runder med seg selv før hun bestemte seg for å bytte rolle:

- For meg er det viktig å ikke bli forfremmet vekk fra det å jobbe hands on med innhold, da jeg først og fremst er en historieforteller, forklarer hun.

Les også: Internasjonal design-gull til Anti - kåret til årets designbyrå i Europa

Står bak Hjerteslag
For tiden ferdigstiller hun tredje sesong av «Hjerteslag», hvor hun er hovedforfatter og co-produsent. Hun understreker at de kun skal fortelle historiene som virkelig betyr noe for dem, og som kan dytte bransjen et hakk videre.

– Jeg føler meg privilegert som får lede dramasatsningen i et selskap der ambisjonen ikke er å bli så himla store, men gjøre de dramaprosjektene vi gjør best mulig, sier Berglund.

Elisabeth Stabell står blant annet bak produksjonen «Jeg mot meg», og podcastene «Hos Peder» og «God Bedring» for NRK. Hun blir nå ansvarlig for dokumentar, fakta og underholdning. Selv sier hun at hun er brennende opptatt av godt innhold:

- Innhold som beveger, endrer, opplyser eller skaper nye perspektiver. «Jeg mot meg» var et slikt konsept. Det traff de unge midt i hjertet og hodet, og var med å brøyte vei for en helt ny åpenhetskultur rundt unges mentale utfordringer, sier hun.

- Et naturlig steg
Anti-toppene Kristin Grimstad og Kenneth Pedersen er klare i sin tale når de ønsker å satse mer på disse fagområdene:

- Emmeline og Elisabeth har vist at vi kan lage kostnadseffektivt drama på en helt ny måte med «Hjerteslag», skape åpenhet og debatt rundt psykisk helse med «Jeg mot meg», eller produsere noen av de mest hørte podcastene i Norge. For oss er det et naturlig steg og se på hvordan vi nå kan øke satsingen og skape enda flere produksjoner som utfordrer bransjen og baner vei for nye historier, sier Grimstad. 

Ikke inspiret av The Oslo Company
Som flere andre byråer på det norske kommunikasjonsmarkedet, begynner også Anti og ta form som et hybridbyrå med nedslag både i kommunikasjon og TV-produksjon. Anti-partner Kenneth Pedersen understreker at de nyopprettede stillingene på ingen måte er inspirert av The Oslo Companys satsing på TV og reklame.

- Det er nok heller The Oslo Company som er inspirert av måten Anti har vært organisert på i alle år. Anti har drevet under slik organisering i ni år, der vi har hatt en miks i vår fagkompetanse med design, reklame, strategi, og TV og content, sier han til Kampanje.

Les også: The Oslo Company dobler omsetningen - går i pluss for første gang

- Vårt beste første halvår 
Videre forteller Pedersen at andelen innen TV og content har vært stabil de to siste årene. Han understreker at TV-produksjon er krevende, men ser likevel lyst på veksten på dette området fremover. Dette på grunn av at Anti leverer alt fra TV-serier, til podcaster, digitale kommunikasjonsløsninger og oppdragsfilm, samt har stor bredde i fagområder.

Pedersen ønsker ikke å kommentere hvor stor andel av omsetningen TV- og contentproduksjonen utgjør. Anti har så langt ikke levert regnskapstall for 2019, men hadde året før en omsetning på i underkant av 90 millioner kroner. 

På spørsmål om han tror andelen vil falle som følge av koronaviruset avslører han:

- Nei, i 2020 har Anti faktisk hatt vårt beste første halvår noen sinne.

- Hva er drømmeprosjektet? 

- Det kommer nok an på hvem du spør. Men, en større dramaserie som er i skjæringspunktet dokumentar og drama der historien står i fokus vil nok være et drømmeprosjekt, svarer Pedersen på spørsmål om hva hans drømmeprosjekt er, svarer han.