Kommunikasjonsbyrået Y Story forsterker nå laget med tekstforfatter Ida Törnqvist, fra Burson Cohn & Wolfe, og prosjektleder Celine Gjertsen med erfaring fra blant annet Monster og One Big Happy Family.

Y Story ble grunnlagt i 2017 som et datterselskap til Z Event. Da med fokus på internkommunikasjon. I dag teller byrået ni ansatte og selskapet har utvidet sine tjenester til å omfatte markedskommunikasjon, reklame og opplæring med fokus på digitale plattformer.

- Ikke bare er det en luksus å kunne ansette akkurat nå, men dette blir en milepæl for oss som har vært her en stund og starta det opp fra grunnen. Nå er vi ikke lenger i oppstartsfasen, men beveger oss inn i en ny fase, sieer daglig leder Andreas Kvernflaten.

Byrået hadde i 2019 en omsetning på 12.2 millioner kroner og leverte et overskudd på snaue 2.4 millioner før skatt. Z Event, som er et av landets største eventbyråer, er største eier av Y Story med en eierandel på 61 prosent. 

Les også: Norsk eventbyrå vil ut i verden - sikter mot 175 millioner etter oppkjøp

Kreativ gjenforening
Daglig leder Kvernflaten sier de er glade for å nå kunne hente flere ansatte. Ida Törnqvist har tidligere jobbet som tekstforfatter i reklame- og PR-byrå, blant annet i team med sin Y Story-kollega Anna Vaagland. Nå blir det gjenforening for det kreative teamet.

- Det er som å ikke være ny, på den aller beste måten. Ikke bare fordi jeg kjenner Anna, men også fordi alle på Y Story har vært utrolig imøtekommende og hyggelige, sier Törnqvist.

Celine Gjertsen har lang erfaring som både koordinator og produksjonsleder i flere selskaper. Gjertsen trer inn i en prosjektlederrolle hos Y Story.

- Etter mange år som frilanser gleder jeg meg veldig til å jobbe tett sammen med gode kolleger i et mindre felleskap og få sette mitt preg på arbeidet vi skal gjøre sammen, sier Gjertsen.

- Den nye byråvirkeligheten
Kreativ leder i Y Story, Mikael Svartdahl, sier byrået nå er godt rustet til å møte det han kaller den nye byråvirkeligheten.

- Den nye byråvirkeligheten krever en langt mer tverrfaglig tilnærming. I dag er behovet stort for en helhetlig tilnærming til markedskommunikasjon, som også inkluderer opplæring og internt kulturarbeid. Det er Y Story svært godt rustet til å bidra med nå, sier Svartdahl.

- Vi er takknemlige for å nå kunne fortsette videre med samme energi og enda flere lagspillere. Selv om veksten blir noe mindre i 2020 enn slik det så ut til i Q1, ligger vi godt an til omsetningsvekst også i år, legger Kvernflaten til.

Y Story jobber med intern og ekstern kommunikasjon for Coop Norge og har blant annet også Møller Mobility Group, Santander og If på kundelisten.