Med mer digital kommunikasjon ønsker Hydro å nå ut til produsenter og designere over hele verden for å informere om sine nye aluminiumsprodukter. For å hjelpe seg med dette arbeidet, som kan bistå i en reduksjon av globale C02-utslipp, har Hydro valgt Starcom og Publicis som ny byråpartner.  

- Som et internasjonalt selskap med virksomhet og kunder i mer enn 100 land og begrensede budsjetter til å bygge merkevare internasjonalt, er det viktig for oss at all vår kommunikasjon er målrettet og spesifikk. Ettersom det i dag ikke er et stort marked for det vi kaller grønnere aluminium, så ser vi på det som vår oppgave å bygge en forståelse hos våre kunder rundt hva resirkulert og lavkarbon materialer er, og hva dette kan bety for deres produksjon. Vi er veldig fornøyde med måten Starcom og Publicis bistår oss i deler av dette arbeidet, sier direktør for merkevare og markedsføring i Hydro, Hilde Haugen Kallevig.

Les også: Derfor bruker hun 200 millioner på å bytte ut Hydro-logoen

Hydro har utviklet to nye produkter Hydro Circal og Hydro Reduxa som tilbyr aluminium produsert med et lavt karbo-fotavtrykk som kan bistå alt fra bil- til møbler og elektronikk produsenter å nå sine bærekraftsmål.  

- Skapte en totalpakke
Publicis helintegrerte kommunikasjonsplattform med Starcom og Kitchen i hovedrollen er valgt som partner for dette prosjektet. Hydro-teamet består av Raymond Hanslien, Tobias Limseth, Tina Aasen, Jon Gillingsrud og Jan Johnsen.

- Dette er et utrolig spennende prosjekt med et globalt nedslagsfelt. Vi har plukket ut teamet på tvers av byråer og fagkompetanse som gjør oss i stand til å levere en skreddersydd løsning for, sier kundedirektør Hanslien i Publicis.

Fra kundesiden er det foruten Kallevig, Ada Svartnes og Asle Forsbak som er oppdragsgiver og forteller følgende om partnervalget:

- Publicis imponerte oss med sin kunnskap om digital distribusjon og bruk av plattformer, samtidig som de har dyp forståelse for innhold og hvordan nå ut til spesifikke målgrupper. Sammen med vårt kommunikasjonsteam skapte vi en totalpakke der innhold og media spiller på lag og forsterker hverandre, forklarer markeds- og kommunikasjonssjef Asle Forsbak.

- Flytter budsjetter
Kampanjen har kjørt i et utvalg av viktige markeder for Hydro basert på en felles analyse av målgrupper og viktige interessenter.

- I Hydro er vi opptatt av å holde hjulene i gang til tross for koronasituasjonen og har flyttet flere budsjetter fra fysiske arena til det digitale. Det virker som det er stor interesse i markedet for å forstå hvordan bruken av materialer kan bistå i reduksjon av utslipp, og vi har fått en overveldende god respons på vår første kampanje, sier kommunikasjons- og markedssjef i Hydro, Ada Svartnes.

Det grønne skifte krever en omlegging til produksjon som har lave utslipp og produkter som kan gjenbrukes og resirkuleres. Aluminium er et etterspurt materiale i en slik sirkulær økonomi, men utfordringen er at aluminium produsert på kullkraft ikke er like bærekraftig, så det er viktig at produsenter får tilgang til aluminium som er produsert med fornybar energi.