- Ofte beskriver vi Norrland litt slurvete, som et homogent område langt, langt oppe i Sverige. Men det er så mye mer enn som så, står det blant annet i native-annonsen - produsert av Global Times Group - som skal inspirere folk til å reise til området.

Det var svenske Resumé som først omtalte saken.

I en native-artikkelen følger sightseeing og turist-tips om å besøke Umeå - men bildene er altså fra Værøy i Lofoten. Det er drøyt 50 mil imellom de to stedene.

- Bildet ble plukket ut etter et kjapt søk på unsplash.com typ to minutter før den ble sendt for sent til trykkeriet, og det fantes dessverre ikke mer tid til å være nøye eller å sjekke flere ganger, sier Mats Larsson, mannen som står for layouten i native-artikkelen, til Resume.

Norrland:

Slik ser det egentlig ut langs stranda i kommunen Piteå i Norrland. Foto: Wikimedia Commons