Telia slipper denne uken et helt nytt kommunikasjonskonsept, kalt «Norges største utfordrer». Teleselskapet sier de skal prøve å løse folks hverdagsproblemer med smarte løsninger og tjenester som forenkler folks hverdag. 

- Telia Norge er bygget på skuldrene til fantastiske selskaper som blant annet Netcom, Tele2, OneCall, Chess og nå snart Get. Felles for dem alle er at de har hatt sterke utfordrerkulturer. Nå skal vi bygge denne kulturen videre i Telia. Med ett mål for øyet: Vi skal skape en enklere og bedre hverdag for kundene våre, sier Camilla Forberg, markedsdirektør i Telia.

Les også: Telia-topp om reklamepremiere midt i TV 2-konflikten: - Ikke optimalt (Abo.)

Konseptet «Norges største utfordrer» er utviklet i samarbeid med Try. Try Opt har produsert innhold for sosiale kanaler og Carat har vært mediebyrå.

Her kan du se Telias nye reklamefilm som bygger på det nye kommunikasjonskonseptet. 

- Løsningsorientert frontfigur
Reklamen er den andre filmen som Telia lanserer etter at Try overtok alle Telias byråavtaler tidligere i år. Men denne gangen er det utviklet et helt nytt univers rundt problemløseren Terje Johsen som ifølge Telia både har fartstid fra Silico Valley og erfaring fra internjonall diplomati. 

- Det er sjelden man møter en så sterk og entusiastisk kultur som den som finnes hos Telia. Det er en gjeng med en genuin tro på at man kan utvikle produkter og tjenester som faktisk gjør en forskjell. Terje Johnsen er på mange måter inkarnasjonen av denne Telia-kulturen, samlet opp i en 83 centimeter høy og særdeles løsningsorientert frontfigur, sier Helge Gjertveit, konsulent i Try.

Les også: Telia slipper første Try reklame - får hjelp av gammel 90-talls slager

Filmen er produsert av Einar Film med Aksel Hennie på regi. Jonas Grønnern og Lars-Kristian Harveg har vært kreativt team, Egil Pay og Lars Joachim Grimstad kreative ledere. Eline Vik og Anja Nordbø var prosjektledere, Hanan Jahr og Helge Gjertveit har vært rådgivere. 

PS: Det er ikke første gang Telia forsøker seg på en reklamefilm med et nytt dukkeanimert univers. For de som husker langt tilbake utviklet reklamebyrået McCann en reklamekampje om Familien Halvorsen som aldri slo helt til. 

Les også: Netcom dropper pris-reklamen