Koronatiden har skapt utfordringer for mange butikker innenfor en rekke bransjer, men en av dem som har klart seg gjennom krisen er elektronikkbransjene som domineres av kjedene Elkjøp og Power. Nå har Power bestemt seg for å legg litt «ekstra trykk i sommeren» eller «power»  som de sier i en ny reklamefilm som går på lufta denne helgen.

- Vi er ydmyke og glade for veksten vi har opplevd, og ser også i salgstallene nå på vårparten at mange fortsetter å investere i utstyr til hjemmet; det være seg kjøkken, hvitevarer og underholdning sier nordisk markedssjef i Power, Johannes Ittelin-Brynildsen, til Kampanje.

Markedssjefen kan fortelle kjeden måtte omstille seg da nedstengingen av Norge ble et faktum. Power utviklet blant annet en egen «Drive-Thru»-tjeneste etter inspirasjon fra fastfood-bransjen, for å sikre trygge handleopplevelser for kunden. 

Går på lufta idag
Nå har reklamebyrået Schjærven fått i oppgave å lage en sommerkampanje som tok opp i seg utfordringene med reiserestriksjoner og smitteverntiltak. 

- Oppgaven fra kunden ble da: «Er det mulig å kombinere kommunikasjon om våre tiltak sammen med kampanjekommunikasjon»? Briefen kom på torsdag morgen, filmidéen ble presentert og godkjent torsdag ettermiddag, innspillingen ble gjennomført mandag og filmen skal på lufta allerede lørdag kveld denne helgen, sier en premiereklar Tone Bedzeti, prosjektleder i Schjærven reklamebyrå.

I tillegg til Bedzetti har også Ståle Schjærven og Jon Erik Skiælder jobbet med ideen.

Her kan du se den ene av reklamefilmene til Power. - Litt ekstra power
Det er altså Powers store sommerkampanje som nå starter opp og Power og Schjærven tar utgangspunkt i en utfordring mange nordmenn nå står overfor. Hva skal man gjøre i sommer?

- Ved å «legge litt ekstra power i sommeren» finnes det mange muligheter for å skape gode opplevelser i hjemmet. Det var en morsom idé som vi alle likte veldig godt. Nå ruller vi ut i hele Norden, sier Ittelin-Brynildsen om den nye filmen. 

For når utenlandsturene er avlyst kan sommerferien bli vel så hyggelig her hjemme i Norge, mener Power. Schjærven utviklet dermed «Legg litt ekstra power i sommeren»-konseptet, og det ble tatt ut med filmer og kommunikasjon i alle flater. 

Castet ekte famile
Og det er ikke bare filmens budskap som tar opp i seg utfordringene med koronatiltakene. Det gjaldt også selve produksjonen av filmen.

- Det å lage to reklamefilmer under strenge koronaregler, var også en utfordring i seg selv Vi hadde en egen koronaansvarlig, ingen vanlig mat og kaffestasjon, og sjokolade og nøtter var byttet ut med Antibac. Aktørene skulle sitte sammen i filmen, og tettere enn det som da var to-meters regelen, og vi var derfor avhengig av at vi castet en ekte familie, slik at vi holdt oss innenfor regjeringen og NFI sine regler, sier produsent Bruno Kvae i Clockwork. 

Regi på filmene har Lars Tovik stått for, fra Oslo Assembly, mens Jakob Paulik har ståt for klipping. 

Nordisk premiere:

Johannes Ittelin-Brynildsen (Power), Lars Tovik (Oslo Assembly), Bruno Ø. Kvae (Clockwork) og Øyvind Leonsen (Schjærven Reklamebyrå) har jobbet med den nye Power-kampanjen. - Det var en morsom idé som vi alle likte veldig godt. Nå ruller vi ut i hele Norden, sier nordisk markedssjef i Power, Johannes Ittelin-Brynildsen.