Klimaetaten i Oslo kommune ønsket å lage en hyllest til alle som sykler i Oslo i by. Med hjelp av HyperRedink har de nå laget en kjærlighetserklæring til syklistene. 

 - Alle som sykler er med på å gjøre Oslo til en bedre by, sier Elisabet Molander, kommunikasjonsrådgiver i Klimaetaten.

Molander sier syklistene sørger for lavere klimagassutslipp, mindre kø og bedre luft.

- Sykling avlaster kollektivtransporten, og nå under pandemien gir syklistene rom for helsearbeidere og andre som er avhengig av trikk, bane eller buss for å komme seg på jobb, sier Molander.

Se hyllesten her:


- Samtidig tror vi at drivkraften til byens syklister ikke først og fremst er de fornuftige samfunnsøkonomiske og miljømessige argumentene. Vi tror at mange rett og slett motiveres av kjærlighet til sykkelen, selve syklingen og ikke minst av kjærlighet til byen. Den kjærligheten ville vi gjengjelde, forteller Simen Øvereng og Helge Skivenes i HyperRedink.

Filmens aktører er alle ivrige syklister, og de fleste bruker sin egen sykkel i filmen. Samtidig ble det brukt sykkel også bak kamera forteller HyperRedink.

- Der vanlige filmproduksjoner bruker følgebiler for å fange bilder i fart, benyttet vi oss av en elektrisk lastesykkel for å følge syklistene tett på. Det gjorde at vi kunne komme mye tettere på syklistene for å skape flere av filmens aller flotteste scener, sier byrået.

- Avsenderen er Oslos «jeg», en stemme som kunne uttrykke langt mer personlige følelser enn hva som hadde vært naturlig for et «vi». Til Oslos stemme valgte vi skuespiller Gina Cornelia Pedersen, kjent fra blant annet Unge Lovende, forteller byrået.

I løpet av en uke har filmen blitt vist for over 300.000 Osloborgere.