Helt siden danske Too Good To Go etablerte seg i Norge i 2016 har det gått gjetord om tjenesten som selger mat som ellers ville ha blitt kastet til reduserte priser. Nå går selskapet på lufta med sin første reklamekampanje i Norge, og den er utarbeidet av Morgenstern og bakt av Godt Brød.

- Det er kjempeviktig å få med folk flest på å kutte matsvinn, for over halvparten av matsvinnet skjer på forbrukersiden. For å skape endring, må vi gjøre det sammen, og det er dette kampanjen ønsker å poengtere, sier Annika Asté, markedsdirektør i Too Good To Go Norge.

Godt Brød har bakt det som frontes i Too Good To Go-kampanjen, som består av utendørsplakat og filmer i sosiale medier som dokumenterer prosessen.

- Det er ikke tilfeldig at vi viser bakervarer i reklamen. Det er en av matvarene det kastes mest av, og som Too Good To Go-appen naturlig nok har mye av, både fra bakerier og dagligvarebutikker, sier Ester Hjellum i Morgenstern.

Bakervarene som utgjør bokstavene i filmen ble hentet og formodentlig spist av 16 brukere av appen.

Siden oppstart har én million nordmenn lastet ned og registrert en bruker i appen, og tre millioner måltider har unngått å havne i søpla.