Årets andre Sølvfisk er delt ut og det er reklamebyrået Morgenstern som vinner sølvfisken for februar for filmen «Penneflørt». Morgenstern har med seieren sikret seg et lodd til Gullfisken 2020.

Her kan du se Sølvfisk-vinneren:


- Pennen mektigere enn sverdet
Sølvfisk-juryen lot seg imponere av både regi og casting og skriver følgende i sin begrunnelse:

- Da slipper juryen februar-katta ut av sekken og det i en måned hvor pennen virkelig var mektigere enn sverdet og vinneren fremsto klart som blekk for en jury som lot seg imponere av både regi og casting i denne humor-drevne filmen av Morgenstern for Finn.no, skriver juryen.

- Følelsen av å ha det på tunga er så langt fremskredet for juryen at den utløses i et samstemt og rungende «ja» i et bevis på at det ikke må være komplisert for å være smart. Det er 13.000 jobbmuligheter på Finn.no men denne godbiten trengte bare én for å dra i land sølvfisken for februar, fortsetter juryen.

Les mer om årets jury her: Gullfisken-juryen er klar - disse skal kåre årets beste reklamefilmer

Vant også Reklamebørsen
«Penneflørt» var også en solid vinner av Reklamebørsen i vinter da mediebyrået Mediacom målte filmer med høyt trykk fra 1. februar til 15. mars, og spurte nordmenn om hvilke filmer de husker og liker best.

- Den har vært hypereffektiv på TV, samtidig som den scorer skyhøyt på liking, sa innsiktssjef Håvard Ose i Mediacom om «Penneflørt».

Les mer om reklamebørsen: Finn flørter seg til topps i reklamebørsen - SAS sjarmerer «ingen» med sin skandinavia-film

Kreativt team i Morgenstern var Anders Muurman Holm og Sebastian Prestø. Erlend Westnes regisserte «Penneflørt»  med Yakob Dahl Changezi som produsent med Magnus Flåto på foto. 

Reklamebyrået Pol vant Sølvfisk for januar med deres  «Öppna din dörr» laget for Kondomeriet.