Racet til Gullfisken 2020 er nå i gang. I slutten av april ble årets Gullfisk-jury presentert og nå har juryen kåret sin første vinnerfilm. Januar-månedens beste reklamefilm er kåret, og det er Kondomeriet og reklamebyrået Pol som stikker av med årets første Sølvfisk for sin «Öppna din dörr»

- Det er helt fantastisk! Vi har allerede rukket å sprette champagnen! Det er veldig stas å nok en gang vinne Sølvfisk, særlig når vi setter fokus på et tabubelagt tema, sier sosiale medier- og presseansvarlig Marthe Sørflaten i Kondomeriet til Kampanje.

Her kan du se vinnerfilmen:


- Jakter på gull
Sørflaten sier Sølvfisk-prisen gir dem enda mer motivasjon i arbeidet med nye kampanjer.

- Vi har sett en økende interesse for analsex og at nordmenn er mer lekne og ønsker å utforske mer. Prisen gir oss enda mer motivasjon til å jobbe på videre med gode kampanjer som fokuserer på å gi nordmenn et enda bedre og mer lekent sexliv, sier Sørflaten.

Kondomeriet var nære ved å vinne Gullfisken 2019 da de kom til superfinalen sammen med Bufdir og DNB. 

- Har du troen på at dere i år tar Gullfisken med hjem?   

- Vi er veldig stolte av å ha kommet til superfinalen i 2019, men i 2020 jakter vi på gull, sier Sørflaten.

Marthe Sørflaten Kondomeriet.jpgHåper på gull: Presseansvarlig Marthe Sørflaten. Foto: Kondomeriet.

- Leken og elegant jobb
Juryen lot seg imponere av Kondomeriets film regissert av Henrik J. Henriksen og produsert av Eva Silseth

- Da åpnes omsider bakdøra til det nye året, og det er en leken og elegant jobb for Kondomeriet som går til topps i årets første måned. Der budskapet i forrige film var pakket inn i frukt og grønt, er det denne gangen rett på sak. What you see is ganske enkelt what you get, skriver juryen.

Reklamefilmen kan også vise seg å bli en klassiker skriver juryen videre.

- Regi og art direction er som vanlig forbilledlig, og når man i tillegg velger den låta, ja, da kan denne filmen fort vise seg å bli en skikkelig klassiker. I et tabubelagt landskap der det er vanskelig å trå rett, vil juryen berømme Pol og Kondomeriet for nok en gang å lande pent og sobert på riktig side – i en reklamefilm som både er og handler om pur nytelse. Gratulerer, skriver juryen.

Les mer om årets jury her: Gullfisken-juryen er klar - disse skal kåre årets beste reklamefilmer

Pol med «back-to-back»
Reklamebyrået Pol starter 2020 like sterkt som de avsluttet fjoråret. Pol vant nemlig fjorårets siste Sølvfisk i desember 2019 og med denne januar-seieren kan Pol vise til «back-to-back» seire. Reklamebyrået vant tre Sølvfisker i 2019.

Teamet bak filmen i Pol besto av Thea Emanuelsen, Anders Holm, Lina Aas-Engh, Elle-Beth Lønnestad og Pia Lystad. Flambert var produksjonsselskap med Kristoffer Arcetti på klipp, Christian Wibe på lyddesign og Jens Ramborg på foto.