Med kampanjen «Reklamepause i reklamepausen» kaprer TV 2 utvalgte reklamefilmer for å hylle annonsørene i koronakrisen, og først ut er Rema 1000. 

- Det at annonsørene er til stede på TV 2, gir positive ringvirkninger for både folk og virksomheter. Det har vært mange som har «takket» de siste ukene, og dette er vår hyllest, til alle som utgjør mangfoldet i Medie-Norge.  Gjennom det bidrar til de til å støtte norsk innhold og journalistikk, sier Bjørn Gunnar Rosvoll, salgs- og markedsdirektør i TV 2.   

Han gikk selv ut sammen med Schibsted i en stor kronikk på Kampanje der han oppfordret annonsører til å prioritere norske reklamekanaler til fordel for de store, globale teknol ogiselskapene.

Les også: - Oppfordrer alle annonsører til å flytte investeringene fra sosiale til norske medier

Selve kampanjen som nå skal kjøres i egne kanaler og flater er utviklet, produsert og regissert av reklamebyrået Heisholt Inc., i tett samarbeid med flere andre aktører. Racecar har gjort animasjonsarbeidet, Ekko Agency har stått for musikk og lydlegging, mens voicen er spilt inn hos Den Røde Gorilla, og for den observante er det stemmen til Linn Skåber som bryter av filmen.

- Det er en fantastisk bukett med folk og firmaer som skal til for å lage annonsørenes reklamefilmer, og sentralt i denne kampanjen er selvsagt å vise hvordan  – og forhåpentligvis inspirere til – hvordan vi kan skape nye uttrykk i en tid der ingenting har vært normalt og vi alle må snu oss og tenke annerledes, sier Erik Heisholt, kreativ leder i Heisholt Inc. 

Her kan du se filmen der TV 2 kaprer Rema 1000s grillreklame. 


«Advarer» flere nye annonsører  

I de kommende ukene kommer flere reklamefilmer til å bli «kapret» på TV 2. Det er Rema 1000 som starter takke-kampanjen. 

- Det strategiske og kreative grepet ved at vi i TV 2 «tar vår egen medisin» og bryter av reklamefilmene, nettopp for å hylle disse, føltes friskt og innovativt da vi ble presentert for tanken. Spesielt fordi vi ønsket å skape et uttrykk fullt av overskudd, kreativitet og glede, når vi først ønsket å takke. Det at vi også gjennom produksjonen av vår egen kampanje får demonstrert nettopp hvordan mange aktører jobber tett og bra sammen for å skape fine uttrykk for annonsørene, er svært viktig, sier Rosvoll. 

- Rema 1000 er første annonsør ut, hvem er neste til å bli «kapret»?

- Vi får se hva som skjer, men det kommer i hvert fall to takeovers til, sier Rosvoll. 

- Tror du filmen og kampanjen vil få noen effekt? 

- Jeg håper det og tror i hvert fall at folk vil legge merke til den. Jeg synes den kreative ideen er god og jeg har ikke sett noe lignende før, sier han. 

Nytt reklamegrep:

TV 2s salgsdirektør pleier vanligvis ikke å bryte av reklamefilmene til annonsørene, men i en ny kampanje for egen kanal er det nettopp det Bjørn Gunnar Rosvoll gjør. - Alt skjer i overrenstemmelse med annonsørene, sier han. Foto: TV 2.