Selv om dagens Gulltaggen-konferanse med påfølgende prisutdeling av naturlige årsaker ikke vil finne sted som planlagt, skal årets vinnere likevel kåres, og nå er shortlisten klar.

Try har totalt 12 bidrag på shortlist, med Anorak på plass nummer to med fem. Manus og Starcom deler tredjeplassen med tre nominerte hver. Med Bekk som nummer fem med to gull-muligheter. Totalt 27 byråer er å finne på shortlist.

Det er 16 på shortlist totalt innen fagdisiplinen innholdsmarkedsføring, 15 innen reklame og kommunikasjon, 13 i design og 13 innen mediestrategi.

Se hele shortlisten her!

I tillegg har Gulltaggen spesial-kategorien Cannes Young Lions Digital, med tre som konkurrerer om å få representere Norge i Young Lions Digital i Cannes i 2021. Det er team fra Kitchen, Anti og Hausmann.

- Vi opprettholder selve kjernen i Gulltaggen også i 2020, og det viktigste med Gulltaggen, nemlig selve konkurransen, sier daglig leder Camilla Grund i INMA.

40 jurymedlemmer med jurygeneral Gro Larsson fra byrået Per Høj i spissen har jobbet med juryeringen og har kommet frem til shortlist.

- Det var en uke med mange videomøter, men det gikk overraskende bra og det virket som om det gikk fint å ha jurydiskusjonene online. Det har vært gøy og inspirerende å få være jurygeneral, og jeg er fornøyd med at kategoriendringene vi innførte i år ser ut til å være et skritt i riktig retning. Shortlisten består av mange sterke løsninger innen ulike kommunikasjonsfaglige disipliner – som jeg håper og tror vil kunne være til inspirasjon, sier Gro Larsson.

INMA-leder Camilla Grund er også svært tilfreds med konkurransen så langt.

- Gulltaggen er Norges største konkurranse innen digital kommunikasjon. I år har også nivået og kvaliteten på jobbene vært superimponerende høyt. Jeg blir barnslig glad og stolt over hva bransjen har vært med på å skape av verdi for norske bedrifter i løpet av 2019, sier hun.

Vinnerne vil være klar i første halvdel av juni.