Kors på Halsen oppfordrer til en «koronavett-challenge» blant norske barn i en fersk kampanje. Kors på Halsen er Røde Kors sin gratis og anonyme samtaletjeneste for de under 18 år og nå håper de å gi barn og unge råd om korona. 

Dette er første gang Røde Kors i Norge tar i bruk TikTok i forbindelse med en informasjonskampanje.

- Det er viktig å møte barn og unge der de er. Derfor lager vi en «koronavett-challenge» på TikTok der vi håper de unge kommer til å utfordre hverandre for å tolke barnas koronavett-regler. Vi tror det vil gjøre det lettere og morsommere å lære seg reglene, sier leder hos Kors på Halsen, Nelli Kongshaug.

Her kan du se noen av TikTok-snuttene:


JCP PRAD-kampanje
Røde Kors sitt reklamebyrå JCP PRAD har laget kampanjen og utviklet koronavett-regler skrevet av barn, for barn. 

- Situasjonen er vanskelig for mange barn, vi ønsket å få frem at Kors på Halsen er noen du kan ta kontakt med dersom barna trenger noen å snakke med. Vi vet mange barn og unge har spørsmål om korona. Derfor ønsker vi å gi dem en mulighet til å lære hvilke forholdsregler de kan ta, samtidig som de har det gøy og utfordrer hverandre på TikTok, sier rådgiver Lars Eia Kirkholm i JCP PRAD.

JCP PRAD stod tidligere i år bak Obos-maskotene som har fått over tre millioner visninger på TikTok i forbindelse med sine stunt under Ski Tour 2020.

Les også: Tiktok-suksess for Obos-maskoter: - Facebook og Instagram har blitt mer strigla og polert

Fem regler
Ved hjelp av Splay One sitt nettverk og blant annet Herman Dahl og Agnetesh ønsker Kors på Halsen å spre kjennskap om koronavett-reglene på TikTok.

- Koronavett-reglene lanseres også i andre kanaler blant annet ved brukt av emojiis. Voksne har en tendens til å komplisere ting, der ser vi at barna er mye bedre til å fortelle og forstå mest mulig med færrest ord, eller tegn om du vil, sier Kirkholm i JCP PRAD.

Barnas koronavett-regler fra Kors på Halsen er:

1. Ta vare på hverandre – ring, chat eller snap

2. Ikke tro på alt – hør på de som styrer landet

3. Hold avstand til folk

4. Vask henda

5. Alle følelser er lov