Det skjer flere store endringer i McCann, etter at byrået nylig gikk gjennom en konkurs. Men i dag ble det klart at byrået gjenoppstår under nytt navn og i en ny fasong.

Les også: Betaler 200.000 kroner for konkursbo - skal drive McCann videre

Samtidig er det også klart at selskapet hanker inn en ny kunde i Q-meieriene som gjør det vesentlig lettere for byråleder Bjørn Sloreby å ta på seg ansvaret med å få byrået opp og stå igjen etter flere turbulente år.

- Gjengen i McCann Oslo grep virkelig muligheten og skilte seg ut på innsikt, strategi og kreativitet i skarp konkurranse med to andre dyktige byråer. Deres kompetanse innen aktivering i butikk var også et viktig pluss i margen for oss. Engasjementet og kulturen vi ble kjent med underveis i prosessen gjorde oss trygge på valget, for det er jo til syvende og sist menneskene vi jobber med som skaper magien! Nå ser vi frem til å utfordre vår nye partner på en rekke oppgaver, spesielt for Skyr som er en av våre viktigste merkevarer, sier markedsdirektør Øystein Skreien i Q-Meieriene. 

- Gir oss en veldig boost
Byrålederen i McCann Oslo, Bjørn Sloreby sier han «er glad for å ha fått inn Q-Meieriene på kundelisten».

- Vi opplever Q-meieriene som løsningsdyktige utfordrere og et fremoverlent selskap og vi ser på dette som en god match. God match fordi vi i McCann Oslo også ser på oss selv som en utfordrer med masse energi, kreativ kraft og lekenhet, sier Sloreby.

- Hvor viktig var det å få inn Q-meieriene med tanke på å starte opp igjen?

- Dette ga oss en veldig boost og god energi og ga oss samtidig en viktig bekreftelse på at de grep vi har gjort har vært riktige, sier Sloreby.

Andre kunder i byråets portefølje er blant annet Lofoten, Frøya, Thune, re:member, DNV GL, Mills, Cloetta og HiKOKI.

- Vi har fått mye positiv respons fra kundene våre på å være med på denne neste reisen, noe alle våre fagteam også gleder seg til, sier Sloreby.

Skal samarbeide med eks-Supertankere
McCann skal fortsatt trekke veksler på sitt samarbeid med sitt søsterbyrå SDG, som ikke har vært rammet av konkursen, og har også fått med seg et nytt byråmiljø som heter Willder som samarbeidspartner.

Bak Willder står de to tidligere Supertanker-partnerne Rachel Øveraas og John Jacobsen.

- Vi samarbeider med vårt søsterbyrå SDG ved behov og har etablert et strategiske samarbeid med Willder i tillegg til vårt øvrige nettverk av samarbeidspartnere og freelancere, sier Sloreby.

Kreativ leder i McCann blir fremover Siv Trælvik Breien og selskapet henter også tilbake Susanne Vikskjold Solberg i rollen som prosjektleder.  Samtidig er det klart prosjektlederne Anne Lise Tønder og Pia Dybendahl-Svensson har valgt å søke nye utfordringer.