Det internasjonale reklame- og byrånettverket North Alliance (Noa) lanserer denne uken et nytt byrå under navnet Noa Connect. Det nye byrået skal jobbe innenfor datadrevet og personalisert markedsføring og bygger på miljøene i det norske performance-byrået Proletar og dets danske søsterselskap Eden. Satsingen skal være nordisk. 

- Det er krevende tider, men både i dag og på sikt vet vi at strategisk bruk av data i markedsføring blir stadig viktigere, sier Thomas Høgebøl, administrerende direktør i The North Alliance til Kampanje.

North Alliance, som består av en rekke forskjellige byrå både innenfor reklame, design og teknologi, har så langt valgt ikke å gå inn i mediebyråmarkedet. Gjennom oppkjøpet av Proletar i fjor høst, beveget imidlertid Høgebøl og Noa seg inn i det beslektede performance-markedet. Proletar er et byrå som jobber med flere digitale merkevarer som Finn.no og som i fjor siktet mot en omsetning på 350 millioner kroner etter å ha skutt fart som en rakett siden starten i 2017. 

- Alle ser jo at en rekke aktiviteter nå flytter over i digitale kanaler på grunn av krisen. Folks handlevaner kommer til å bli permanent endret, sier Høgebøl.

Vekstraketten skifter navn
I forbindelse med den nordiske lanseringen av Noa Connect, skifter dermed Proletar navn. Daglig leder Geirr Lødemel Tvedt innrømmer at han er glad i Proletar-navnet, men mener navneskiftet vil styrke byrået og Noa.

- Med denne nysatsningen blir vi en del av det som kommer til å bli Skandinavias ledende miljø innen digital markedsføring. Våre konsulenter har i all hovedsak utdanning og bakgrunn innen økonomi og forretningsutvikling, og vi ser at det å knytte markedsføringen opp til reelle forretningsmål og optimere opp mot disse er noe overraskende mange kunder fremdeles ikke har kontroll på, sier Tvedt.

Tvedt påpeker at Proletar på ingen måte er et tradisjonelt performance marketing-miljø.

- I motsetning til tradisjonelle performance marketing-miljøer sitter vi ikke i siloer, separert fra kunden. Teamet vårt består av operasjonelle konsulenter, som jobber tett med toppledelsen hos bedriftene vi hjelper, sier Tvedt

Varsler svensk oppkjøp
Med i den nye byrågruppen innenfor North Alliance-systemet innlemmes også danske Eden og Høgebøl planlegger også å kjøpe et tilsvarende byrå i Sverige.

- Vi har gode dialoger med spennende aktører på det svenske markedet, og tar mål av oss å ha kjøpt et svensk miljø i løpet av året, sier Høgebøl.

Høgebøl mener flere selskaper har mye å gå på hva gjelder digital markedsføring.

- Mange store skandinaviske selskap evner fortsatt ikke å personalisere markedsføringen slik at den differensierer mellom ulike kundegrupper. Det ligger et enormt uutnyttet potensial for vekst der, og det er der Noa Connect har sin styrke, sier Høgebøl.