Verdens største reklame- og markedsføringsfestival Cannes Lions, som også tiltrekker seg flere hundre nordmenn, skulle egentlig avholdes 22. til 26. juni i år. For litt over to uker siden, bestemte festivalledelsen å flytte årets utgave til slutten av oktober, som følge av koronaviruset.

Nå har de tatt en ny avgjørelse om å avlyse det som skulle være årets store høydepunkt for den globale kreative industrien.

- Cannes Lions har alltid handlet om kreativitet og løvene (prisutdelingen, red. anm). Vi innser at den kreative bransjen har andre utfordringer de må takle, og de er rett og slett ikke i modus for å presentere arbeider som skal sette standarden. Markedsførings- og reklamebransjen er, i likhet med så mange andre, i kaos, og det vi kan gjøre er å fjerne all spekulasjon rundt årets festival, sier styreleder Philip Thomas i Cannes Lions i en pressemelding.

Han legger til at de har forsøkt å ta avgjørelsen så tidlig som mulig for å gi bransjen klarhet.

Under Cannes Lions deles også bransjens gjeveste reklamepriser ut. I fjor sendte norske byråer inn 186 bidrag til juryering.

Neste gang prisene deles ut, blir 21. til 25. juni 2021.