Her i lokalene pleier det å summe av liv. Ja, for litt over en uke siden var det er et rent mareritt å finne et ledig møterom og prosjektlederne gikk til ytterligheter for å få reservert alt fra film- til designressurser. Nå er det stille.

Vi burde kanskje være vant til det, for det går fort unna i vår konjunkturutsatte bransje. Og vi har sett det før – giganter på leirføtter som vakler og faller på bare noen måneder. Tilsynelatende sunne byråer som leverer gode jobber som perler på en snor, og så - plutselig – nedbemanning. Eller enda verre: Skifteretten.

Ja, vi er en hardfør art, vi som lever i dette ekstreme habitatet i tidevannssonen. Her er endringer og omstillinger normalen, stabilitet og langsiktighet er unntaket.

Men dette? Dette går for fort, selv for oss, til at vi rekker å omstille oss.

Nå permitterer vi folk over en lav sko og bekymrer oss for hva som blir igjen av byrået vårt, arbeidsplassen vår og dagliglivet vårt når alt dette en gang er over. Og vi håper inderlig at tiltakene myndighetene setter inn for å begrense epidemien virkelig er verdt det. For dette koster dyrt.

Men tilbake til applausen. For det er jo blitt så populært, dette med å applaudere og hylle hverdagsheltene. De som går på jobb så vi kan handle dopapir, mat (og vin!) og slipper å leve på vann og joikakaker. De som jobber lange vakter og sørger for at pasientene får den hjelpen de trenger. Brannfolk og andre som fortsatt rykker ut når det brenner, enten bokstavelig eller i overført betydning. Takk til dere, altså!

- Vi er alle i samme båt i AS Norge.

Men så er det en gruppe hverdagshelter vi ikke skal glemme, og det er kundene våre. De som både kan og vil legge inn bestillinger på jobber som kanskje stengt tatt ikke haster, men som de forstår at vi trenger nå.

Og ikke bare våre kunder, men alles kunder! For eksempel Vy, som nå setter i gang med sårt tiltrengt vedlikehold fordi togene likevel er innstilt. Eller Oslo kommune, som velger å ikke sette på bremsene i byggeprosjekter, men tvert imot dropper mengder av byråkrati for å skape fortgang og sørge for jobb. De som skjønner at vi alle er i samme båt i AS Norge, som vet at hjulene må holdes i gang, og som nå bidrar til akkurat det. Jeg vet at ikke alle kundene våre har mulighet til å gjøre som dem. Mange er like hardt rammet som oss, og noen enda mer. Dere skal vite at vi tenker på dere.

Men akkurat i dag vil jeg altså bare si takk til alle våre kunder i offentlig sektor, alle organisasjonene, stiftelsene og de private bedriftene som lar oss sette i gang. Alle dere som sier ja til at vi setter oss ned og har idédugnad, dere som lar oss produsere for fremtiden som skal komme.

For det er jo fortsatt mye som skal gjøres, hverdagen skal komme tilbake og vi har mengder av gode ideer til tiltak som vi aldri egentlig har hatt tid til. Akkurat nå har vi mulighet til å legge grunnlaget for nye arbeidsplasser, bedre tjenester, mer velferd for befolkningen når koronaen er bekjempet. Nå kan vi slippe kreativiteten løs og skape løsninger som gjør verden etterpå litt bedre.

Så altså: En stor applaus til dere, kjære kunder i vår bransje og i alle andre bransjer. Stående ovasjoner til dere som har behov som skal løses, gode ideer og penger på bok - og er villige til å bruke dem nå. Jeg har ikke oversikt over alle som akkurat nå sørger for at byrået vårt ikke drukner helt, men dere vet hvem dere er.

Vi elsker alle kundene våre hver eneste dag, men akkurat nå elsker vi nettopp dere så høyt at vi ikke helt vet hvordan vi kan få uttrykt det. Jeg prøver likevel.

Takk!