Siemens ruller i disse dager ut en ny nettserie med musiker, komiker og forfatter Kristopher Schau som programleder. Serien «Bli litt smartere med Siemens» slippes i sosiale medier og lover ikke mindre enn å gjøre deg som seer litt smartere etter hver episode. Det er reklamebyrået Hausmann som står bak.

- Mange forbinder Siemens først og fremst med hvitevarer, men Siemens er i dag noe helt annet. Vi vil vise hva Siemens egentlig driver med, sier kommunikasjonsdirektør Stian Thorsrud.

For å vise hva Siemens egentlig driver med reiser Schau rundt i Norge og møter ulike eksperter fra selskapet. Ekspertene diskuterer alt fra batteridrevne ferger til hvordan man kan tjene penger på eie sitt eget vindkraftverk.

- Vi jobber med mange komplekse tekniske løsninger, men ønsket likevel å komme bredt ut. Utfordringen ble derfor å forklare det så enkelt at alle skal også de som ikke er ingeniører skal skjønner det, sier Thorsrud. 

Her kan du se første episode i nettserien:


- Ikke en åpenbar kandidat

Det kreative teamet i Hausmann forteller at de ønsket en programleder som var erfaren, god til å stille spørsmål og nysgjerrig av natur. 

Vi syntes det var interessant å velge en som Kristopher Schau. Han er ikke en åpenbar kandidat når temaet er teknologi, men det var nettopp det overraskende som vi tror har scrolle-stopp-effekt. I tillegg er han genuint opptatt av alle prosjektene og spurte og gravde ekspertene fra Siemens selv når kameraene ikke var slått på. Vi som har hørt mye på podcasten rekommandert visste at han ville passe rollen, siet det kreative i teamet i Hausmann.

De involverte i Hausmann er tekstforfatterne Torkel Skjolden og Ida Fjeldbraaten, Marcus Hassel og Tone Humblen, begge art dircetor, prosjektleder Marte Burset Lunde, rådgiver Terje Banken og innholdsrådgiver Marte Saugestad Ruus. Produksjonselskapet bak serien er Brusjan.