For å bekjempe koronaviruset har regjeringen og helsemyndighetene satt store deler av det offentlige Norge på vent. Samtidig arbeider mange private bedrifter nå hjemmefra og ansatte rundt om i landet jobber nå fra diverse stuer, kjøkken og hjemmelagde kontorløsninger. 

Kjersti Kristiansen, konsulent i SMFB, forteller at ting nå endrer seg enda fortere enn vanlig. 

- Det er jo en spesiell situasjon for alle nå. Jeg sitter på hjemmekontor som de fleste andre. Rent jobbmessig inneholder arbeidsdagen mye av det samme, men samarbeidet er mer digitalt. Den største forskjellen er vel at jeg ikke møter alle de fine folkene jeg jobber med face to face hver dag, og at det blir ekstra mye mail, telefoner, videomøter på Google Hangout, Slack og Skype og lignende. Ting endrer seg enda fortere enn vanlig, med ny informasjon time for time, så arbeidsdagen er litt mindre forutsigbar, sier Kristiansen. 

- Er det hjemmekontor eller gjemmekontor?

- Det er absolutt ikke gjemmekontor. Jeg opplever at alle er 100 prosent pålogget om dagen. Både vi i SMFB, samarbeidspartnere våre og kundene våre. Alle ønsker å gjøre hva de kan for å holde hjulene i gang, og bidra til at vi skal komme så godt ut av det her som mulig.

- Hvordan holder dere produksjonen oppe?

- Vi har tett dialog med kundene våre hele tiden så vi kan agere raskt på de nye behovene som oppstår, samt rådgi og hjelpe dem med å vurdere hva slags kommunikasjon som skal på fremover og hvilke behov det er for å endre planlagte uttak.

- Ellers har vi statusmøter med teamene hver dag og opprettholder fremdrifter som før. Det går veldig fint å drive med rådgivning, prosjektstyring og kreativt idearbeid fra hjemmekontor. Vi har også rigget oss til med nødvendig utstyr til å kunne designe, kode bannere, animere filmer, akkurat som før. Store opptak er det eneste vi ønsker å unngå akkurat nå, men voice-innspilling og mindre foto- og filmproduksjoner er også mulig. Så produksjonskapasiteten er god.

- Er det like lett å være kreativ ved kjøkkenbordet som i reklamebyrået?

- Jeg tror de gode ideene like gjerne kan komme ved kjøkkenbordet så vel som på kontoret. Change of scenery kan kanskje til og med hjelpe på kreativiteten. Jeg er trygg på at de flinke kreatørene våre klarer å utvikle nye, gode og kreative ideer uansett hvor de sitter og jobber.

- Blir det flere eller færre kaffekopper?

- Jeg er redd det blir mye kaffedrikking, men prøver å unngå den verste kaffeskjelven med å drikke litt vann istedenfor.

- Hva er det største distraksjonsmomentet?

- Jeg har egentlig ingen store distraksjoner her hjemme. Men det er klart jeg gjerne vil følge med på korona-situasjonen og hvordan ting utvikler seg. Da er det fort gjort å la NRK stå å gå i bakgrunnen, eller klikke seg inn på de ulike avisene litt hyppigere enn vanlig.

Les også andre saker i denne serien: Ble tobarnsfars da pandemien brøt ut: - Hjemmekontoret har blitt en provisorisk barnehage

- Det har aldri føltes så viktig å jobbe som nå

- Jeg er imponert over hvor tilpasningsdyktige alle er

Ingen distraksjonsmomenter:

Kjersti Kristiansen forteller at hun ikke har noen store distraksjoner hjemme. - Men det er klart jeg gjerne vil følge med på corona-situasjonen og hvordan ting utvikler seg, sier hun. Foto: Privat.