Se Zalandos nye reklamevideo nederst i saken. 

- Som Europas ledende moteplattform med mer enn 29 millioner kunder, har vi forståelsen for at alle våre kunder har en individuell stil, og at stereotyper ikke passer inn i vårt moderne samfunn, sier Jonny Ng, direktør for markedstrategi og kampanjer hos Zalando.

Ifølge en melding fra klesgiganten, feirer Zalando en verden fri for stereotyper i vårens «lekne og fargerike» kampanje. Zalandos ambisjon for kampanjen, er at begrepet «Zerotypes» skal skape debatt rundt utdaterte, kulturelle stereotyper som fortsatt eksisterer.

- I vårens kampanje ønsker vi å feire «Zerotypes» og troen på at mennesker er frie til å være akkurat slik de selv vil, uten at de skal møte fordommer eller settes i bås, sier Ng

En undersøkelse som er utført i samarbeid med YouGov i flere av Zalandos markeder, viser at 89 prosent av deltakerne mener at stereotyper fortsatt eksisterer i dagens samfunn. Av disse mener 47 prosent at stereotyper er enda mer fremtredende enn tidligere.

Ifølge Zalando mener majoriteten av deltakerne at media er hovedårsaken til denne utviklingen: 57 prosent referer til film og TV, mens 60 prosent refererer til reklamer. Med dette i tankene, ønsker Zalando å endre oppfattelsen av at mote skaper begrensninger, og heller feire begrepet «Zerotype».

Det er det London-baserte byrået Mother som står bak den nye kampanjevideoen: