Reklamemaleriet er fem etasjer høyt, men reklame over tre kvadratmeter er søknadspliktig uansett hvor lenge den skal være synlig. Men kommunens juridiske rådgiver Åge André Klefsåsvold opplyser til Kampanje at ingen søknad skal være levert.

- Vi har bedt eierne om en redegjørelse for å undersøke nærmere. Regler åpner for sanksjoner avhengig av alvorlighetsgrad, melder Klefsåsvold, og forklarer at huseier har ansvaret.

Kommunen har gitt to dagers frist på tilbakemelding fra huseier, men uten å høre noe fremholder Klefsåsvold.

Han forklarer at regelverket åpner for sanksjoner selv om reklamen blir malt over. Det kommer også fram at kommunen er i kontakt med flere juridiske eiere i bygget om saken.

Gavlveggen prydes nå av reklame for strømmetjenestens serie «Ragnarok.» Veggen ligger rett ved den gamle hovedfartsåren Innherredsveien.

- Reklame som dette skal omsøkes etter plan- og bygningsloven. Løyve skal også være innhentet etter veiloven, da veggen er ved offentlig vei. Reklame ved offentlig vei, eller som er rettet mot veitrafikk eller er synlig for veifarende krever løyve, opplyser rådgiveren.

 Det forklares at i slike saker innhentes løyve etter veiloven før reklamesøknaden behandles.

Solgte veggen for 15.00 kroner
Randi Helleberg leder et av styrene til de to borettslagene bak veggen. Huseier henter inn 15.000 kroner på de to ukene Netflix-reklamen ruver like ved inn-syklingen til miljøbydelen Svartlamon. Helleberg vil ikke ta stilling til ytterligere redegjørelse overfor kommunen på stående fot.

Hun forteller heller at borettslaget ble kontaktet av firmaet utendørsselskapet Prego.

- Prego ønsket å lage reklame på veggen etter å ha sett bilder fra strøket. De visste kanskje ikke helt hvor stor veggen var. Vi tenkte det skulle settes opp en ramme, men vind gjorde det bedre å male direkte på veggen. Etter 14 dager når reklamen skal bort, maler Prego om veggen. Nymalt er en vinn-vinn situasjon, sier Helleberg fornøyd.

- Ingen negative reaksjoner
Hun sier de har vært i kontakt med kommunen.

- Vi har vært i kontakt med kommunen i starten. Det har også Prego og vi oppfatter at reklame over lang tid må søkes om. Men denne skal være her bare 14 dager. Vi har ingen negative reaksjoner hverken fra egne beboere eller andre, sier hun.

Også en reklameinstallasjonen til Netflix foran Operaen i Oslo har avstedkommet reaksjoner. En enorm hammer er satt opp utenfor operaen i Bjørvika i et reklamestunt for den norske Netflix-serien «Ragnarok». 

Les også: Operaen får refs for umerket Netflix-reklame