Nortura bytter ut emballasjen til nesten fire millioner hermetikkbokser med kartong for langtidsholdbar mat. Det kutter CO2-utslippene fra emballasjen med inntil 80 prosent, ifølge en melding fra Nortura.

Det betyr også at kjente produkter som Joika, Gilde Bog, Prior Kylling og Snurring nå dukker opp i ny emballasje.

– Nortura har ambisiøse målsettinger for å redusere vårt klimaavtrykk og vi ser kontinuerlig etter nye måter å bli mer bærekraftige på. Å investere i klimasmart emballasje er derfor en prioritet for oss, sier Anne Marit Panengstuen, konsernsjef i Nortura.

I 2019 produserte Nortura 3,8 millioner av hermetikkproduktene, tilsvarende 300.000 kg metall. Kartongen Nortura nå tar i bruk skal være laget av fornybar råvare, komme fra miljøsertifiserte skoger - og er resirkulerbar og enkel å kildesortere som papp. 

Fordi den nye emballasjen er mer plasseffektiv, vil den nye pakketeknologien føre til at det blir færre biler på veiene, ifølge Nortura. Bare på inntransport av emballasjen mener de å skulle spare 9 av 10 lastebiler sammenlignet med i dag.  

– Med så store volum som vi årlig selger av disse produktene, så er det et stort miljøbidrag når vi nå endrer emballasjen, sier Panengstuen og fortsetter: 

– Dette er et viktig satsingsområde for oss, og vi vet det er en ambisjon for handelen å gjøre klimasmarte valg. Nå ser vi flere muligheter i samarbeid med handelen framover, sier Panengstuen. 

- Tror dere den nye emballasjen kan påvirke salget – enten positivt eller negativt?

- Vi vet at forbrukerne er opptatt av bærekraft og har forventninger til oss som produsent. Vi mener også emballasjen framstår veldig bra og håper forbrukerne tar endringen godt imot, sier Eskil Pedersen, assisterende kommunikasjonsdirektør i Nortura. 

Det er Try som står bak kampanjen som skal kommunisere den nye emballasjen. Se filmen her: