TV-Aksjonen NRK 2020 er tildelt WWF Verdens naturfond og deres arbeid for å bekjempe plastproblemene i verdenshavene. Fire reklamebyråer var invitert inn i pitchen til å bli TV-aksjones reklamebyrå hvor Nord DDB satt igjen som vinner. 

- Det var en ære å bli invitert med inn i pitchen og det ble stor jubel på kontoret da vi fikk beskjed om at valget falt på oss som byrå, sier Aleksander Hetland, kundedirektør i Nord DDB.

Reklamebyrået tar dermed over stafettpinnen fra Pol.

- Vi har kommet en lang vei det siste året og vunnet en rekke pitcher, men denne seieren føles ekstra godt da det gir oss mulighet til å ta del i en fantastisk tradisjon. TV-aksjonen NRK regnes jo som verdens største dugnad, og har siden 1974 samlet inn penger til gode formål i inn- og utland, fortsetter Hetland.

- Imponerte med god forståelse
Markedsleder TV-Aksjonen Guri Berndtsson Sanders forklarer hvorfor de landet på Nord DDB:

- Nord DDB imponerte oss med god innsikt og forståelse, og et helhetlig konsept som vi falt veldig for. Det er tydelig at de har satt seg godt inn i hvordan TV-aksjonen skal engasjere hele Norges befolkning og viktigheten av WWFs arbeid for å bekjempe plast i havet. Nå gleder vi oss til å ta fatt på et spennende arbeid framover sammen med et solid team, sier Sanders.

Gjennomføres for 47. gang
Årets utgave blir nummer 47 i rekken i det som mange kaller verdens største dugnad. 100.000 bøssebærere besøker 2,3 millioner husstander i løpet av en søndag i oktober. Siden starten i 1974 er det ifølge NRK blitt samlet inn nærmere åtte milliarder kroner gjennom TV-Aksjonen, omregnet til dagens kroneverdi.

Midlene som samles inn til årets TV-aksjon skal gå til konkrete tiltak i Sørøst-Asia, der problemene er størst. WWF vil bidra til å gi mennesker og dyr en sunn hverdag fri for plastforsøpling og rense verdens hav.

Følgende personer var involvert i arbeidet, men ikke tilstede på bilde: Jens Østrem og Ingrid Hvidsten (kreativt team), Frank Nystuen (kreativ leder) Magnus Snickars (designer), Eveline Van Gaal (planner), Thea Vangbæk (Creative Digital Manager), Vibecke Østby (TV-aksjonsleder), Karoline Andaur (generalsekretær) Ina Toften (markeds-og kommunikasjonssjef) og Lene Jensen (Rådgiver).