OneCall fortsetter å hamre inn slagordet «Rimelig Smart» etter at lavprisselskapet i Telias merkevareportefølje måtte kutte ut bruken av «Like bra – bare billig». Men denne gangen har det svenske telekomselskapet og deres norske virksomhet sluppet til et nytt reklamebyrå på jobben.

- Å få jobbe med en av landets største og flinkeste annonsører gjør oss selvfølgelig kjempestolte, sier Morgensterns byråleder Ole Hustad til Kampanje.

Morgenstern har tidligere ikke vært inne på Telia som kunde, en kunde som gradvis har blitt større og større for kommunikasjonskonkurrenten Los & Co, som i tillegg til å lage all OneCall-reklamen de siste årene også har fått prøve seg på de store Telia-filmene.

Nå er det altså Hustad og gjengen i Morgenstern som får sjansen til å prøve seg og byråleder Ole Hustad innrømmer at han allerede er blitt påvirket til «å ta noen små, smarte valg selv».

- Alle i Morgenstern har nå byttet simkort. Men uten bindingstid for å være på den sikre siden, sier Ole Hustad med referanse til temaet for de nye reklamefilmene.

Her kan du se en av de første filmene i det nye OneCall-konseptet: 

- Nesten som en slags folkesykdom
Det nye reklamebyrået har kommet opp med en idé om å kurere en lidelse som heter «pengedum». Konseptet i de nye filmene handler om en gruppe mennesker som sliter med ulike former for pengedum, «en lidelse med antatt store mørketall», ifølge kreatørene hos Morgenstern, Anders Muurman Holm og Sebastian Prestø.

- De fleste av oss skulle ønske at vi var smartere med penger. Men sannheten er at vi bruker penger på dumme ting innimellom. Og selv om vi vet at det er dumt, gjør vi det likevel. Det er jo nesten som en slags folkesykdom. Vi har derfor laget diagnosen «pengedum». Heldigvis er det lett å kurere pengedum, og det er vel neppe noen spoiler å fortelle at å bytte til OneCall kan være et skritt i riktig retning, sier Prestø.

Men for skarpe reklameøyne har imidlertid filmen enda mer å by på. I en av rollene dukker nemlig tidligere byråleder i det nå nedlagte Schjærven-byrået Empefire opp.

- Hva gjør Ben Christensen i den nye OneCall-reklamen til Morgenstern?

- Det kunne vært fristende å si at han jo har erfaring fra noen pengedumme prosjekter selv, og at vi følte rollen var som skapt for ham. Men neida. Han ble blindt plukket ut på grunn av spillet og hvordan han er som type. Jovial og fin er Ben Christensen, sier rådgiver Eirik Mikalsen i Morgenstern.

Her kan du se filmen der den tidligere reklamesjefen har hovedrollen. 

Ble spurt av castingbyrået
Ben Christensen sier hans ni år gamle sønn er den som har fått ham over i skuespillerbransjen.

- Sønnnen min har allerede spilt i en del reklamefilmer, i hvert fall tre, og da vi var på castingbyrået hans, spurte de meg om jeg ville stille opp i noen reklamefilmer. De trengte flere menn på rundt 40 år. Jeg har jo vært bak kamera et par ganger, men aldri foran og da tenkte jeg at jeg måtte prøve det også, sier Ben Christensen.

Christensen jobber i dag som rådgiver og har flere oppdragsgivere innenfor kommunikasjonsbransjen, blant annet oppstarten av det nye annonseselskapet Diar. Nå kan han også spe på inntekten med skuespillerjobbing.

- Ga det mersmak?

- Det var gøy det. Det var en stor produksjon for en seriøs merkevare og ikke en hvilken som helst film. Da jeg fikk manuset presentert synes jeg det var en bra idé. Jeg kjenner jo også godt til Morgenstern, men jeg sa ingenting til Ole Hustad før jeg skulle på innspilling, sier Christensen.

- Kjente du deg igjen i filmen om å være pengedum da?

- Ha ha, nei, ikke akkurat. Men det har jo hendt at jeg har betalt 400 kroner for en burger og en øl på Gardermoen når man er på reise. Da kjenner man seg kanskje litt igjen.

- Gleder oss til å lansere pengedum
Markedsdirektør Albert Arli i OneCall har store forventninger til filmen og det rykende ferske samarbeidet med Morgenstern.

- Først og fremst så er vi veldig spente og gleder oss til å lansere «pengedum», et konsept vi har veldig tro på og som vi mener åpner noen nye og spennende dører til merkevaren OneCall. Konseptet er kanskje litt annerledes enn det man vanligvis ser fra oss, men identiteten og avtrykket er likevel veldig tydelig. Det handler fortsatt om «Rimelig smart» og hvordan norske mobilkunder kan spare penger, sier Arli.

Om samarbeidet med Morgenstern, sier han. 

- Vi har over tid vært imponert over det Morgenstern har fått til med andre merkevarer, og når vi nå skulle ta OneCall og slagordet «Rimelig smart» til et litt nytt og annerledes sted, synes vi matchen var så god at valget var rimelig enkelt, sier han.

- Har mer på lager:

Morgenstern får prøve seg på OneCall og har laget opp fem nye reklamefilmer basert på et nytt kreativt konsept. - Vi har masse mer på lager, og håper at vi kan få til enda mer moro sammen, sier Ole Hustad, byråleder i Morgenstern. Her sammen med resten av teamet fra byrået og kunden.