EF Norge sine reklamer for språkreiser på Instagram får flere til å reagere. 

- Når det gjelder kjønnsdiskriminerende reklame så vil jo nettopp den manglende sammenhengen ha betydning; typisk du ser en kvinnekropp, gjerne litt lettkledd og uten at du da ser sammenhengen med produktet så vil det lettere kunne være lovstridig, sier førsteamanuensis ved Institutt for rettsvitenskap og styring ved Handelshøyskolen BI, Monica Viken til NRK

Viken mener de lettkledde bildene kan være i grenseland for hva som er lovlig - for reklameposter som denne, kan være snakk om å utnytte det ene kjønns kropp i reklame av markedsføringsloven § 2 (2).

 

 
 
 
 
 
Se dette innlegget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

annonse For some reason I’m always comparing nature to the one we have in north of Norway, so today when we went to a waterfall I was like “meh, it’s better at home”. Norway is hard to beat for sure!! 💫 But after that we randomly drove into the most amazing sunset and had a moment at the beach, walking in the warm-ish water, and I’ve never seen a sky like that - not at home, not anywhere. EVER. I will remember that for the rest of my life and it almost bring tears to my eyes just thinking of it now. I feel so lucky to experience this so thank you to @efnorge ❤️ and to everyone complaining about my ass being in every picture: this is Sophie Elise, honestly what did you expect?????

Et innlegg delt av Sophie Elise (@sophieelise)

Kathrine Raknerud i EF Norge sier til NRK at EF Norge forstår problemstillingene knyttet til slik annonsering. 

- Det er derfor viktig å presisere ere at i samarbeidsavtalene inngått med EF, skal influenserne promotere studiehverdag, lokasjon, livet på tur, utflukter, relevant studieinformasjon og gjerne refleksjoner fra studieoppholdet.

Hun mener strand og bading er en del av EFs språkreisers totalpakke. 

- At studenter eller influensere velger å legge ut bilder fra strand, idylliske lokasjoner og/eller uforglemmelige øyeblikk, handler ikke om fokuset på kropp eller seksualitet, men opplevelsene og følelsene de skildrer gjennom bilder og film, sier Raknerud. 

NRK har vært i kontakt med Sophie Elise, som ikke ønsker å kommentere saken.