EF Norge sine reklamer for språkreiser på Instagram får flere til å reagere.
- Når det gjelder kjønnsdiskriminerende reklame så vil jo nettopp den manglende sammenhengen ha betydning; typisk du ser en kvinnekropp, gjerne litt lettkledd og uten at du da ser sammenhengen med produktet så vil det lettere kunne være lovstridig, sier førsteamanuensis ved Institutt for rettsvitenskap og styring ved Handelshøyskolen BI, Monica Viken til NRK.
Viken mener de lettkledde bildene kan være i grenseland for hva som er lovlig - for reklameposter som denne, kan være snakk om å utnytte det ene kjønns kropp i reklame av markedsføringsloven § 2 (2).
Kathrine Raknerud i EF Norge sier til NRK at EF Norge forstår problemstillingene knyttet til slik annonsering.
- Det er derfor viktig å presisere ere at i samarbeidsavtalene inngått med EF, skal influenserne promotere studiehverdag, lokasjon, livet på tur, utflukter, relevant studieinformasjon og gjerne refleksjoner fra studieoppholdet.
Hun mener strand og bading er en del av EFs språkreisers totalpakke.
- At studenter eller influensere velger å legge ut bilder fra strand, idylliske lokasjoner og/eller uforglemmelige øyeblikk, handler ikke om fokuset på kropp eller seksualitet, men opplevelsene og følelsene de skildrer gjennom bilder og film, sier Raknerud.
NRK har vært i kontakt med Sophie Elise, som ikke ønsker å kommentere saken.
Kommentér