Byråsjef Stian Johansen i Kontent melder om gode driftstall i 2019. Han tror byrået vil klare seg like godt i 2020.

- Vi har nettopp levert inn vårt første årsregnskap og kan melde om et resultat før skatt på fire millioner. Det å stå på egne bein har utvilsomt vært veldig lærerikt, sier han. 

Ifølge Johansen fikk Kontent svært gode tilbakemeldinger fra både kunder og mediebyråer i fjor. I tillegg skal de ha sett at kundeoppdragene innenfor innholdsmarkedsføring økte hver måned. 

- Det har virkelig gitt oss troen på at den strategien vi følger nå er riktig. Vi i Kontent ønsker å jobbe med influensere som har integritet og er bevisste sitt ansvar som rollemodeller. Det tror vi er en bærekraftig kommersiell strategi i årene som kommer, sier Johansen. 

Han startet opp Kontent sammen med flere av sine tidligere i Bonnier etter at det ble kjent at den svenske mediegiganten la ned den norske magasindivisjonen sin.

Jobber med influencere
Blant de mer kjente navnene Kontent jobber med er influencerne Anniken Jørgensen, Emma Ellingsen og Eirin Kristiansen.

- I denne bransjen må vi kunne snu oss hurtig for å holde oppe med tempoet av utvikling som skjer i markedet, og her føler jeg vi har vært gode, sier Johansen. 

Videre sier han at også 2020 har hatt en god start for Kontent. Han melder også at de har nye «spennende prosjekter» på gang. 

- Målet vårt er å skape samme resultater som i 2019, men det skal sies at vi også kommer til å sette av kapital til å investere i vekst. Vi vokser fort innenfor innholdsmarkedet. Det er vi nødt til å ruste oss for i året som kommer, avlsutter Johansen.

Her kan du se resultatene til Kontent for 2019. Alle tall i MNOK.

Kontent 2019 2018
Driftsinntekter 17,7 0,1
Driftsresultat 4,0 -
Resultat før skatt 4,0 -