I Frisonen møter Kampanje bransjefolk der de finner inspirasjon, motivasjon eller bare kobler av. Det lukter olje idet Kampanje trår over dørstokken på en låve i Vestby utenfor Oslo. Inne i verkstedet, eller «mancaven» til Terje Banken, spilles Karpe på full guffe. Crosssyklene står på rekke og rad, men det er i det ene hjørnet at byrålederen og rådgiveren i reklamebyrået Hausmann finner sin frisone, der han skrur på en gammel Honda.

- Målet er at den skal bli kul og noe du snur deg etter, sier Banken der han står med en del av det som skal bli et ferdig sete på caferaceren han bygger. 

Selv om han har interessert seg for motorsykkel lenge, tok han ikke steget «fullt ut» før i fjor. Nå bruker han opp mot fem timer i uka på sykkelen.

- Hva får dette deg til å føle?

- Avslappet, inspirert og glad. Å finne ut av og få til noe man i utgangspunktet ikke har peiling på, gir også mengder av mestringsfølelse. 

- Krever mental og fysisk tilstedeværelse
Han tror «definitivt» hobbyen også hjelper han i jobben i Hausmann.

- Direkte gjennom å nullstille og koble av, og indirekte gjennom å få bekreftet at alt er mulig bare man vil og prøver hardt nok.

- Tenker du på jobb når du holder på med dette?

- Svært sjeldent. Mange av oppgavene på prosjektet krever både mental og fysisk tilstedeværelse. Det er smart å være fokusert når man håndterer vinkelsliper, sveiseapparat og fikler med det som er avgjørende for veigrep og hvorvidt du får stoppet eller ikke. Og ikke minst, så må man være skjerpet for at sykkelen til syvende og sist skal se bra ut.

- Har du noen gang drømt om å gjøre dette på fulltid?

- Nei. Hjertet dunker absolutt hardest for oppdragene, kundene og byrået vårt. 

- Kanskje det styggeste noen gang
Banken viser og forteller. Han er åpenbart en mann med sans for detaljer. Nå skrur han på en 1992-modell Honda CB 750 Nighthawk, importert fra California og «gubbekjørt» på Tynset.

- Fra et designperspektiv er utgangspunktet dørgende kjedelig og kanskje det styggeste Honda noen gang har rullet av samlebåndet. Men, kvaliteten er meget bra og motoren bombesikker. I tillegg har jeg fabrikkert rammedeler, brukt deler fra Yamaha, Kawasaki og Triumph samt custom-levererandører som Cognito Moto, Classified Moto og Krank Moto Studio. Sykkelen blir i realiteten en Frankenstein, og ambisjonen er at den en gang så stygge andungen skal bli noe vakkert og tøft, som går som en kule og er like funksjonell som en moderne MC. 

- Er det en kostbar hobby?

- Nei. Gamle og kjedelige sykler koster ikke mye, og det er enkelt å styre kostnadene gjennom egeninnsats og ved å fabrikkere selv. I tillegg finnes det mye brukt snadder på eBay. 

- Er du litt nerd?

- Mer enn litt. 

- Har du gitt sykkelen et navn?

- Forsøker å bygge sykkelen etter samme lest som vi lager reklame i Hausmann; kombinasjonen av kloke idéer og godt håndverk. Navnet ga seg selv - Hausmann Sevenfifty.

Har brukt 110 timer
Det lange håret til byrålederen sklir ned foran ansiktet idet han begynner å bore et hull i det som skal bli sykkelens sete.

- Du skriver timer på prosjektet, Er dette en arbeidsskade?

- Kanskje det. Synes det er interessant å se hvor mye tid som går med på de forskjellige oppgavene og på totalen. I tillegg er det en grei referanse for planleggingen av nye prosjekter.

- Hvor mange timer er du oppi nå, og er det verdt det?

- Jeg har brukt 110 timer på verkstedet så langt, og tipper det gjenstår 100-150 timer før jeg er i mål. I tillegg har jeg drøye 60 timer på nett, fordelt mellom research, inspirasjon og læring, samt å finne og bestille deler fra Australia, Nederland, Japan, USA og England. 

- Mekke eller kjøre, hva er best?

- To helt forskjellige ting. Mekke byr på utfordringer, stimuli og mestringsfølelse. Å kjøre representerer en følelse av frihet, spenning og glede. Ja takk, begge deler. 

- Hva selger du sykkelen for, når den blir ferdig?

- Den er ikke til salgs.