Danmarks Radio (DR), som tilsvarer NRK i Danmark, skriver at brukere i et  «høyreradikalt forum» har delt navnene på PR-medarbeiderne som står bak den omstridte SAS-kampanjen, og samtidig oppforder til sjikane.

Det er det danske reklamebyrået &co, eid av norske The North Alliance, som står bak SAS-reklamen. Reklamebyrået &co ble i morges utsatt for en bombetrussel

Ifølge DR er hensikten bak innleggene – som er lagt ut på internettforumet 4chan – «å helle bensin på bålet» samt ødelegge for SAS med kommentarer på den omstridte kampanjevideoen. Ifølge DR skal ha blitt opprettet 20 tråder om SAS reklamevideo på under et døgn.

Flere av dem skal ha blitt opprettet tidlig i går kveld og «eksplodert» kort tid etter. Videre skriver DR at trådene på 4chan inneholder flere hundre kommentarer med høyeradikalt «og i noen tilfeller nazistisk» innhold.

– Når vi ser på mønsteret og antallet reaksjoner, er det grunn til å mistenke et koordinert angrep på vår kampanje, sa pressesjef John Eckhoff i SAS i går. 

DR skriver at 4Chan tidligere har vært knyttet koordinerte angrep via internett.  

- Vi følger deres innstrukser
Thomas Høgebøl, administrerende direktør i Norsk Alliance, bekrefter til Kampanje at &co har blitt utsatt for en bombetrussel via epost. 

- Jeg kan bekrefte at vi har mottat en bombetrussel mot vårt kontor i København. Politiet er på saken og vi følger deres instrukser, skriver Høgebøl i en sms. 

Han ønsker ikke å kommentere saken utover dette, og henviser til politiet i København for videre spørsmål. 

NTB skrev like før klokken 12 i dag at politiet har avsluttet søket i kontorlokalene til reklamebyrået i København.

– Vi har i formiddag undersøkt en bygning i Adelgade i indre by etter en bombetrussel mot en virksomhet. Vi fant ikke noe av politimessig interesse og er nå ferdig på stedet, skrev politiet i en melding på Twitter 11.30-tiden, etter at aksjonen var avsluttet. 

Gaten der reklamebyrået ligger ble sperret av mens aksjonen pågikk, og flere bygninger ble evakuert. Forsvarets bombegruppe har gjennsomt bygget.

North Alliance er et norsk holdingselskap som eier en rekke byråer innenfor reklame, PR, design og teknologi i hovedsakelig Norden. Selskapet ble i sin tid etablert av den tidligere McCann-sjefen, Thomas Høgebøl og har foruten norske Anorak og Making Waves også det danske, høyt premierte reklamebyrået &co i porteføljen. 

North Alliance jobber med SAS i alle de nordiske markedene og der danske &co, svenske Åkestam & Holst og norske Anorak betjener kunden. 

Her kan du se filmen som har fått så dramatiske konsekvenser og som rakst ble trukket fra nettet. SAS har i ettertid klippet om filmen og gitt den ut i en ny versjon. 

Kampanje har ikke lyktes i å få en kommentar fra SAS-pressesjef John Eckhoff i dag.