Corona lar ikke utbruddet av koronaviruset hindre dem i å markedsføre nye produkter. Grupo Modelo som produserer Corona Extra, en av verdens mest populære øl, lanserer nå et nytt produkt kalt Corona Hard Seltzer. Business Insider omtalte ført saken. 

De nye ølproduktene skal være sukkerfrie og ha ulike smaker og er blitt reklamert for på selskapets amerikanske Twitter og Youtube-side med slagordet «Coming ashore».

Her kan du se reklamefilmen til Corona Hard Seltzer:

Twitter reagerer
Til tross for at Corona og koronavirus ikke har noe med hverandre å gjøre, er det flere som reagerer på reklamekampanjen. Business Insider har trukket frem flere tweets som kaller reklamen «poor taste». 

En bruker skriver at vedkommende aldri skal kjøpe Corona igjen. En annen oppfordrer til å «Put them out of business».

Andre forsvarer ølprodusenten og en bruker ler tilsynelatende av kritikken: 

 

På Youtube-siden er hele kommentarfeltet skrudd av og reklamen har i skrivende stund 177 tomler opp og 126 tomler ned.

Omdømmefall
Business Insider skriver at Coronas omdømme har falt fra en score på 75 i januar til å nå ha en score på 51. Det er YouGove som har gjennomført undersøkelsen og kaller tallene en vurdering basert på hvorvidt amerikanske voksne har hørt noe negativt eller positivt om merkevaren. 

Folks kjøpsintensjon av produktet Corona har ikke vært lavere på to år, skriver YouGove videre, men de understreker at Corona er en form for sommerøl.  

Professor i markedsføring Lars Erling Olsen, ved Handelshøyskolen BI, tror han ville ligget litt lavt.

- Det er klart det er ikke noe heldig å hete Corona akkurat nå, men samtidig hva skal man gjøre. Det er bare å vente det ut, sier Olsen til Kampanje.

- Burde Corona latt være å lansere nye reklamer nå?

- Jeg tror faktisk jeg ville ligget litt lavt hvis jeg var dem. De konkurrer ikke med seg selv. De konkurrer med en annen forståelse av begrepet «Corona». Du står egentlig og prøver å pisse i motvind. Nå er det en mediestorm rundt begrepet og da er det meningsløst å prøve å lage en reklamekampanje med det ordet nå. Da ville jeg heller spart de pengene og ventet litt, sier Olsen.