En ny reklamekampanje for Burger King vekker oppsikt med bilder av en Whopper som er fullstendig dekket av mugg. Budskapet er at burgerkjeden nå fjerner alle kunstige konserveringsmidler fra burgermenyen sin, noe som innebærer at hamburgeren naturligvis vil mugne over tid. Eller som Burger King sier det: «Det vakre med å ikke bruke kunstige konserveringsmidler».

- Vår Whopper er helt uten kunstige konserveringsmidler, farge- eller smakstilsetninger. Snart vil all maten vi serverer utelukkende ha ekte ingredienser. Dette er noe vi er stolte av, sier administrerende direktør i Burger King Norge, Rune Sandvik, i en pressemelding.

Kampanjen omtales som «fullstendig bisarr» av det amerikanske bransjenettstedet Adweek, som mener man nå kan dele inn markedsføringsprofesjonen i to æraer; «Reklame som kom ut før Burger Kings mugne Whopper og reklame som kom ut etter Burger Kings mugne Whopper».

Bak kampanjen står Ogilvy-eide David, Publicis og det svenske byrået Ingo.

- Vi er veldig stolte av å ha skapt denne ideen, sier kreativ direktør Björn Ståhl i Ingo til Adweek.

Han forteller at det ligger mye arbeid bak det mugne resultatet.

- Mugg vokser på veldig uforutsigbare måter. Vi måtte jobbe i mange måneder med ulike prøver for å kunne vise skjønnheten av noe som vanligvis oppfattes som uønskelig.

I Norge er det Publicis-byråene til Burger King, MSL, Starcom, Kitchen og New Work, som ruller ut kampanjen.

- Hos Burger King mener vi at ekte mat smaker bedre. Derfor jobber vi hardt for å fjerne alle kunstige konserveringsmidler, farge- og smakstilsetninger fra maten vi serverer, over hele verden, sier Fernando Machado, global markedsjef i Restaurant Brands International. 

Dette er ikke første gang Burger King vekker oppsikt med sine reklamekampanjer, selv om virkemidlene kanskje er sterkere enn noensinne.

Les mer: Burger King hylles for denne reklamen: - En real tankevekker

Tidens tann:

I reklamekampanjen kan man se hvordan tiden tærer på hamburgerne til Burger King. Denne skal ha stått i 33 dager, og bærer preg av det.