Byråleder i Nord DDB, Eddie D’Sa, starter året med å hente inn flere folk. Han forteller at bransjen utvikler seg i en rasende fart og at kravet til gode kreative leveranser bare «blir større og bredere».

- I dag lages det sjeldnere én stor film og oftere 50 filmer med ulike budskap tilpasset ulike digitale kanaler. Det gjør at vi som byrå må ha inn mennesker med ny kunnskap og en annen erfaring enn tidligere, sier D’Sa.

Derfor har Nord DDB nå ansatt tre nye medarbeidere og flere med erfaring fra tv-produksjonsbransjen. Nylig gikk også Morgenstern ut og fortalte om det samme. 

- Jeg har ikke sett på hva Morgenstern gjør og hvorfor de beveger seg nedover den samme veien, men det handler om å betjene kunden enda bedre. Det er derfor vi bygger oss opp på denne arenaen, sier D'Sa. 

Les også: Morgenstern henter filmprodusent - vil satse mer på egne filmproduksjoner

D'Sa sier han fortsatt vil jobbe med de etablerte produksjonsselskapene på større produksjoner. 

- Det vil ikke være et dramatisk i hvordan vi jobber, sier han. 

- Må tilby skreddersøm
Men de som skal være med på å bygge opp in house-satsingen er Mia Jacobsen og Emma Thoren. Jacobsen har syv års erfaring fra ulike TV-produksjonsselskaper og har vært med på flere av Norges største produksjoner. De tre siste årene jobbet som digital prosjektleder i SMFB og Account Manager i New Work. Nå er hun klar som Account Manager i Nord DDB.

- Som vi alle vet blir kommunikasjonshverdagen stadig tøffere, og det er viktig å kunne tilby våre eksisterende og nye kunder skreddersøm fra A til Å. Det er spennende tider, som også betyr mange spennende kommunikasjonsmuligheter for våre kunder, sier Jacobsen.

Thoren har mange års erfaring fra TV-bransjen som utviklingssjef, produsent og eksekutiv produsent. Blant idéene hun har utviklet er «Kjendisbarnevakten» for NRK og «Oljebarna» for VGTV. De siste to årene har Thoren jobbet som produsent hos Nordic Screens.

- Føler meg heldig
I Nord DDB har Thoren fått tittelen kreativ innholdsprodusent og er sentral i å bygge opp byråets egen filmavdeling og har allerede stått bak «Stjel våre ansatte» for McDonalds, og «Stemmer verdt å lytte til» for Ice Ung.

– Som vi alle opplever er det nå store forandringer i reklame- og mediebransjen. Personlig syns jeg dette er utrolig spennende og givende, med tanke på alle muligheter vi står ovenfor. Å kunne bruke min kunnskap og tidligere erfaring fra TV-bransjen til å utvikle in-house produksjonen hos Nord DDB, jobbe tett sammen med kunders in-house og gi et godt bidrag til våre kunder, gjør at jeg føler meg heldig, sier Thoren.

I tillegg er Thea Vangbæk ansatt som kreativ digitalsjef. Hun kommer fra Starcom og New Work.

- Jeg gleder meg til å være en del av den digitale satsningen til Nord DDB. Nå klør jeg i fingrene etter å bidra med min kunnskap og erfaring. Målet er å skape et solid sosiale medier-produkt som både kundene våre kan vokse på og som kan styrke det faglige miljøet i Nord DDB, forteller Vangbæk.