Som generalsponsor av Norges Friidrettsforbund har Coops lavpriskjede Extra valgt å bruke verdensmester Karsten Warholm i sin nye profilfilm. I tillegg blir mange av de andre profilene, blant annet Amalie Iuel og trener Leif Olav Alnes, brukt i kortere filmer til digitale kanaler.

- Er det første gang dere bruker Warholm i en reklamefilm?

- Det er første gang vi bruker Warholm i en slik sammenheng, men vi har tidligere brukt han sammen med andre utøvere i en sponsor- og draktkampanjefilm, samt småfilmer til sosiale medier, sier markedssjefen i Extra, Kari Grothe Karlsen, til Kampanje. 

- Hvilke forventninger har dere til filmen?

- Vi har store forventninger til at folk skal bli vekket opp av sofaen etter en lang juleferie, og se at både vi og Karsten Warholm oppfordrer de til å starte året med å spise litt sunnere, sier hun.

Her kan du se den nye reklamefilmen til Extra med verdensmester Karsten Warholm.: 


God timing

Timingen for å gå på lufta med filmen kunne ikke vært bedre og Extra må sies å ha truffet planken, for å bruke et begrep fra friidrettsverden. Under årets idrettsgalla på NRK lørdag kveld, ble det hele tre priser til Warholm blant for «Årets utøver» og «Årets navn».

Sendingen ble sett av nesten én million nordmenn.

- Det passet veldig fint det, for å si det sånn, sier Karlsen.

- Ja, det var litt av en timing. Var det litt med i planleggingen av bruken av Warholm i denne filmen?

- Nei, vi hadde ikke idrettsgallaen i tankene da vi startet arbeidet med denne kampanjen. Vi planla utfra når kampanjen skulle starte. At det ble storeslem lørdag på idrettsgallaen var ren flaks for oss, men veldig gøy for Karsten Warholm.

Hun tror ikke det er noen fare for at Karsten Warholm, som en av Norges mest kjente idrettsutøvere for tiden, vil dra oppmerksomheten vekk fra Extra-merkevaren i filmen. 

- Bruker man kjente sponsorater og profiler så gir det mye oppmerksomhet, men da er det også viktig at vi fremstår som en tydelig avsender, ikke bare gjennom filmen, men gjennom hele året. Dette er ikke en one-off, men et langsiktig sponsorat der vi jobber alle veier for å knytte verdier og assosiasjoner.

- Naturlig at flere tegner Warholm-avtaler
- Hva tenkte dere i Coop når det ble kjent at Gjensidige nylig tegnet en personlig avtale med Karsten Warholm før helgen?

- Warholm har i dag flere personlige sponsorer allerede og Gjensidige er jo i tillegg en av sponsorene til friidrettsforbundet. Det er derfor helt naturlig at flere tegner avtaler med Warholm. Han er et av de mest attraktive sponsorbjektene om dagen, sier hun.

- Kan Gjensidiges avtale forstyrre linken Coop forsøker å bygge til Warholm?

- Nei, vi har en avtale med fridrettsforbund og derigjennom en avtale med Karsten om å bruke ham også må sponsorene forsøke å bruke sine sponsorater på best mulig måte innenfor den bransjen vi er, sier Grothe Karlsen.  

Les også: Gjensidige kupper folkefavoritten Karsten Warholm i ny sponsoravtale

- Høyt energinivå
Idé og konsept er utviklet av We Are Live, filmene er produsert av Einar Film med Aksel Hennie på regi.

- I utviklingen av dette konseptet har vi jobbet med mange av utøverne tilknyttet Norges Friidrettsforbund, og det har vært veldig bra. Det er produsert masse materiell som nå skal ut gjennom de ulike sesongene med sunnhet som paraply. Konkret til lanseringsfilmen «Til alle dere som ikke skal bli verdensmestere» kan jeg si at det var gjensidig høyt energinivå på Karsten og regissør så det funket veldig bra, sier byråleder Herman Muller Stormyr i We Are Live.