Kondomeriet lanserer denne uken sin nye reklamekampanje «På tide å åpne bakdøra?». Ifølge Kondomeriets egen innsiktsundersøkelse, gjennomført i samarbeid med Norstat, har over halvparten av menn og kvinner i Norge hatt analsex. Nå oppfordrer Kondomeriet i samarbeid med reklamebyrået Pol og regissør Henrik Henriksen nordmenn til «åpne bakdøra».

- I over 30 år har Kondomeriet oppfordret nordmenn til å være lekne og utfordre seg selv. Vi ser at tiden er moden for å fjerne stigma rundt analsex, sier presseansvarlig i Kondomeriet, Marthe Sørflaten.

- Flere veier til Rom
Sørflaten sier dagens menn kjøper sexleketøy for å kose seg, på lik linje med kvinner. 

- Vi ser at det er en økende interesse for kategorien og at nordmenn har funnet ut at det er flere veier til Rom, sier Sørflaten.

Hun sier de har sett en endring i nordmenns sexvaner de siste årene.

- Nordmenn er mer lekne og utforsker mer. Gjennom flere tiår har vi observert kvinner og menn sine sexvaner. Vi er nå klare til å gli inn bakdøra, sier Kondomeriets presseansvarlig.

Her kan du se reklamen. Saken fortsetter etter filmen.


- Kan bruke boller og pledd
Det er Henrik Henriksen som har regissert reklamen. Han regisserte også Kondomeriets sølvfisk-vinnende jubileumsfilm. Sørflaten mener han har en klar visjon.

- Her snakker vi om å åpne bakdøra og analsex, og det er jo ingen som har snakket om analsex på den måten som vi nå gjør før, men Henrik fant en veldig delikat og visuelt vakker måte å fortelle det budskapet om analsex, selvfølgelig sammen med sangen, sier Sørflaten.

Reklamebyrået Pol står igjen bak Kondomeriets reklame og Sørflaten forteller at de har valgt å gå litt vekk fra skuespilleruttrykket og heller fordmidler budskapet på en annen måte.

- Vi kan nå heller bruke boller, et pledd og elementer som vann som gjør at vi kan formidle budskapet på en annen måte, sier Sørflaten.

Fornøyd med filmen:

Presseansvarlig i Kondomeriet Marthe Sørflaten. - Det er en film vi er kjempestolte av, sier hun. Foto: Kondomeriet.

- Vil ikke skremme folk
Kreatører i Pol, Anders Arnoldsen Holm og Thea Charlotte Emanuelsen, sier budskapet krever en nennsom hånd.

- Vi vil jo ikke skremme folk, men heller prøve å friste til å prøve nye veier, eller innganger om du vil. Så kom vi på at Tommy Nilsson har jo sunget om dette i over 15 år. Og overraskende nok, var han ikke vond å be om tillatelse til å bruke låta til et litt annerledes budskap enn det han kanskje tenkte da han skrev «Öppna din dörr» i 1994, sier kreatørene.

Reklamen vil gå på TV fredag i tillegg til diverse andre kanaler.