Strategibyrået Supertanker tar pause på ubestemt tid. Det skriver selskapet i en pressemelding i dag. Rudolf Reim har de siste årene startet flere restauranter, og vil bruke tiden sin på å utvikle flere egne konsepter. Rachel Øveraas og John Jacobsen kommer til å ta arbeidet med kreativitet i forretningsutvikling videre og varsler lanseringen av et nytt selskap på nyåret.

Supertanker hadde en omsetning på 15,3 millioner kroner i 2018 og et resultat før skatt på tre millioner kroner.

- De siste årene har byrået fått sving på forretningsrådgivning og levert gode resultater, men, i stedet for å ta Supertanker videre, har resultatene gitt oss lyst til å utvikle mer enn det vi kan få til sammen i Supertanker. Og da ble det sånn at vi hadde lyst til å forfølge ulike prosjekter, sier daglig leder John Jacobsen.

Byrået ble startet opp som et strategisk drevet reklamebyrå i 2002, og har siden rendyrket strategi og kreativitet i forretningsutvikling.

- Supertanker har vært som en familie for oss, men er drevet av personer som liker å skape. Så selv om det er vemodig å sende skuta i opplag er det naturlig at vi slipper til nye satsninger nå, sier Rudolf Reim. 

- Naturlig å lansere nytt
Rachel Øverås sier at de ikke ønsker å lukke døren for å finne på spennende prosjekter i fremtiden.

- Hvorfor tar Supertanker pause?

- Vi tok en fot i bakken i august og fant ut at vi egentlig har lyst å forfølge litt ulike ting. Rudolf har de siste årene utviklet en del restaurantkonsepter og ønsker å fortsette med det. Jeg brenner for strategi og ønsker å utfordre hvordan man jobber med strategi i bransjen så John og jeg har et ønske om å videreutvikle det vi har drevet med, sier Øverås til Kampanje. 

- Vi finner det helt naturlig å lansere nytt og ta med oss det beste og videreutvikle og utfordre bransjen, legger hun til. 

- Har funnet løsning for ansatte
På spørsmål om noen vil jobbe med Supertanker, mens hun og Jacobsen lanserer nytt selskap, svarer Øverås at ingen vil jobbe med det og at hele selskapet blir satt på vent.

- Når starter Supertanker opp igjen?

- Det er som sagt på ubestemt tid. Nå har vi fullt fokus på det nye byrået. Det er en fin måte å gå videre, sier Øverås.

På spørsmål om noen ansatte mister jobben svarer Øverås følgende:

- Vi har funnet en god løsning for alle ansatte.

I Brønnøysundregisteret står Supertanker oppført med åtte ansatte.