Norgesenergi har sammen med reklamebyrået Something Good laget en kampanje som tar for seg ensomhet. En sentral del av kampanjen er filmen «Hjerterom på døra» hvor en eldre dame, Kari, setter seg på en kafé og ser om noen kommer bort til henne for å holde henne med selskap.

Menneskene som går bort til Kari, blir etter litt invitert på julemiddag hjemme hos henne. 

- Det er tydelig at dette er noe som engasjerer, sier Rita Lund Thune, PR- ansvarlig i Norgesenergi, til Kampanje.

Film som engasjerer
Filmen har fått flere hundre kommentarer på Facebook-siden til Norgesenergi og videoen er blitt delt tusen ganger. Så langt er den sett 226.000 ganger.

- Responsen har vært veldig bra. For å få folk til å stoppe opp å se en 2.30 minutters lang film i en hektisk førjulstid skal innholdet og budskapet være svært godt. Til nå er filmen delt nesten 1000 ganger, og har mange kommentarer og gode visningstall, sier Thune.

Byråleder i Something Good, Mai-Bente Paulsen, sier at ensomhet er i ferd med å bli et stort samfunnsproblem. 

- Nå ser vi i kommentarfeltene at folk starter å kontakte hverandre og de begynner å snakke om det, og da bryter man ned noen tabuer, for det er fortsatt litt skambelagt å være ensom, sier Paulsen til Kampanje. 

- Å lese de kommentarene i kommentarfeltet er overveldende, legger Paulsen til. 

Gjorde observasjoner fra eget kundesenter
PR-ansvarlig i Norgesenergi forklarer hvordan de landet på ensomhet som ansvarsområde. 

- Det er kanskje ikke helt intuitivt at vi som strømselskap skal snakke om dette, men vi har lyst opp hverdagen for det norske folk i 20 år. Gjennom vår strategi for samfunnsansvar ønsket vi å se på hvordan vi kunne gjøre det i en mer overført betydning, sier Thune.

Hun forteller at gjorde noen interessante observasjoner i eget kundesenter.

- Våre kundebehandlere er ofte i telefonen. Det er naturlig nok ofte relatert til strøm, men vi så også at noen ringte oss rett og slett fordi de trengte noen å prate med. De var ensomme. Som et stort selskap som har holdt på lenge så tenkte vi at dette har vi ressurser til å gjøre noe med, forteller Thune. 

Her kan du se filmen. Saken fortsetter.


- En merkevare bør ha mål om å utgjøre en forskjell
Thune forteller at budskapet i filmen er med på å skape en dialog.

- Filmen og kommunikasjonen som vises nå kan ikke løse samfunnsproblemet ensomhet alene. Men som et av Norges største strømselskap og en betydelig merkevare har vi mulighet til å løfte frem et samfunnsproblem som nok er ganske tabubelagt.

- Tror du merkevaren NorgesEnergi vil bli knyttet opp mot arbeidet deres mot ensomhet?

- En merkevare bør ha et mål om å utgjøre en forskjell i samfunnet. Norgesenergi vil fortsatt ha fokus på billig strøm, samtidig tror vi det er bra å knytte andre verdier til merkevaren enn bare det som er driver i kategorien, sier Thune. 

Bærekraft og klima har preget flere merkevares kommunikasjon i 2019. På spørsmål om Norgesenergi også vurderte en slik strategi, svarer Thune følgende:

- Vi har vurdert ulike retninger, men vi måtte se hvor vi trodde vi faktisk kunne utgjøre en forskjell. Vi møter mange mennesker hvert år gjennom våre aktiviteter, derfor var det naturlig å tenke at det var her vi kunne bidra alene og sammen med andre. Ensomhet er et stort samfunnsproblem og da er det bærekraftige å jobbe for å redusere det. 

- Gjøre en liten forskjell

- Vi har veldig respekt for kompleksiteten knyttet til ensomhet, og vi tror ikke denne kampanjen løser det store problemet. Derfor er dette bare starten på et langsiktig arbeid. Vi tror at vi som en stor merkevare har muskler nok til å kunne løfte opp temaet og gjøre det mindre tabubelagt og at det kan gjøre en forskjell, sier PR- ansvarlig i NorgesEnergi, Rita Lund Thune.