I fjor kom Elkjøp på nest sisteplass med sin spektakulære og påkostede nordiske reklamefilm «Å gi noe mer» i Kampanjes «Reklamebørsen julespesial».

- Dette stiller bare enda høyere krav til oss neste år, sa kommunikasjonssjef Madeleine Schøyen Bergly til Kampanje da. 

Nå slipper Elkjøp årets julereklame, og ifølge elgiganten selv, handler reklamefilmen om «hvordan teknologi kan føre oss sammen». Og som alltid er det reklamebyrået Nord DDB i Stockholm som har stått bak filmen og ideen. 

- Vi gjør allerede aktiviteter sammen i hverdagen hvor teknologi spiller inn. Vi viser nå situasjonene som er både kjent og ukjent for mange. At man hygger seg sammen med en film, baker sammen eller trener sammen er eksempler på dette. Også hvordan man kan holde kontakten med venner og familie som kanskje bor i en annen del av landet eller i verden. Situasjonen vi har valgt å legge hovedfokus på i år er hvordan man kan få mer tid sammen med barn og unge gjennom gaming, sier Marius Klemo, merkevare- og digitalsjef i Elkjøp Norge, i en pressemelding. 

Elkjøp: - Viktig budskap
Markedssjef i Elkjøp Norge, Kristina Opsahl, mener reklamen er en «feelgood» historie.

- Barn og unge lærer mange ferdigheter når de spiller nye interaktive spill, og verdien av at man gjør dette sammen er stor. Det er et viktig budskap for oss å vise hvilken avstand som eksisterer blant noen familier når det gjelder spill, sier hun.

Reklamen viser en datter som «gamer», mens hun glemmer av at hun egentlig skulle vært på en fotballkamp med faren. Samtidig ser vi at faren ikke tar initiativ til å forstå seg på hennes interesse for spill.

- At jenta i filmen på eget initiativ inviterer faren til å spille sammen med henne, og at han er sporty nok til å bli med - synes vi er en nydelig historie, sier Opsahl.

- Et realistisk bilde av hverdagen
I teknotrøbbelundersøkelsen som Elkjøp
presenterte tidligere i høst, kom det frem at én av tre tror det er vanskelig for foreldre å henge med i barnas digitale liv.

- Vi tror både barn og foreldre kan ha glede av å spille mer sammen. I hovedfilmen vår med fokus på gaming og spill viser vi et realistisk bilde av hverdagen vi nå lever i, hvor det digitale blander seg inn som en del av den, sier Klemo. 

Her kan du se fjorårets film.