Med årets julefilm ønsker Zalando å vise at uansett hvilken alder du er, finnes det fortsatt en sterk personlighet og identitet som er verdt å vise frem. Det skriver de i en pressemelding. 

JCP PR & Advertising vant oppdraget for nett-klesgiganten i høst. Konseptet skulle både bygge på deres «visjon» om å gjøre mote tilgjengelig for alle, engasjere og underholde - og «ose av jul». 

Filmen tar tak i en gruppe som ofte ikke forbindes med mote, nemlig eldre. 

- Dessverre oppfattes den eldre generasjonen alt for ofte som én homogen gruppe. Når man kler seg etter alderen så kler man ofte ned personligheten sin, da er det jo et paradoks at klær sannsynligvis er den enkleste måten å forsterke den på, sier Lars Eia Kirkholm, rådgiver hos JCP PR & Advertising.

Det er bestemoren Trulte Heidee-Steen og barnebarnet Nanna Coulibaly Skjold som har hovedrollene i julereklamen. 

- Vi tror at ekte historier engasjerer mest, men det er alltid like skummelt å presentere en idé som baserer seg på ekte reaksjoner og relasjoner, sier Kirkholm.

Se filmen her:


- En eneste stor overraskelse
Trulte Heide-Steen beskriver inspillingen av reklamefilmen som «noe av det morsomste hun har gjort på lenge».

– Filmen er jo en eneste stor overraskelse så jeg visste ingenting om hva som skulle skje. Jeg forhørte meg med selvfølgelig med alle venninnene mine og familien min, men det har vært umulig å få noe ut av dem. Fullstendig KGB, sier Steen.

I filmen blir bestemoren overrasket av barnebarnet Nanna med en full «makeover», basert på gamle bilder av Trulte.

- Alt klaffet da vi fant barnebarnet Nanna og mormor Trulte. En stor honnør går til One Big Happy Family med regissør Susanne Falkum Løvik, og Joackim Alte i Ekko Agency som har produsert en helt nydelig versjon av O ́helga natt for oss. Vi håper resultatet både bidrar til julestemning, og ikke minst at man tenker litt ekstra på bestemor og bestefar i julen, avslutter Kirkholm.