Anorak har sikret seg gull i kategorien Film Craft i Eurobest for filmen «This is illegal», som de og Fantefilm har laget for Amnesty. Regissør har vært Marius Holst.

Filmen ble laget for å vise at kjærlighet mellom to menn fortsatt er ulovlig i mange land.

- Eurobest er en av de store og viktige konkurransene der ute så naturligvis er vi utrolig stolte på vegne av alle involverte hos kunde, produksjonsbyrå og i Anorak. Det er ordentlig høyt nivå på vinnerne så vi tar det jo som en bekreftelse på at vi gjør noe riktig, sier kreativ leder Jens Petter Aarhus i Anorak.

Anorak sikrer seg også et sølv i kategorien Radio & Audio med «The Double Date» for TV 2 Sumo.

- Det er spesielt gøy med gull og sølv i Eurobest når vi vet at prisvinnende kommunikasjon også skaper best resultater. Så at dette også er to kampanjer som har levert gode resultater er ingen tilfeldighet. Utifra antall nominasjoner hadde vi kanskje et håp om enda flere priser til Norge, men vi får komme tilbake enda sterkere neste år, sier Anorak-sjef Torgeir Vierdal.

De norske byråene har plukket med seg seks priser i Eurobest før utdelingen av Grand Prix. Det er en nedgang fra fjorårets 13 priser.

Try stilte med flest jobber på shortlist og innkasserer et sølv for #huninvesterer for DNB i PR-kategorien, i tillegg til to bronser i kategoriene Print & Publishing for KK-forsiden med Kreftforeningen og i Media for «422 livsviktige filmer» for Røde Kors. 

Per Høj fikk en bronse i Film for «Dette er deg i fremtiden» som de og Fus! har laget for Nordea. Morten Borgerstad har vært regissør.

Se gullvinneren her:

Les også: Fem norske byråer kjemper om priser i Reklame-EM - Try leder an