Norske byråer har sikret seg 25 nominasjoner i reklamekonkurransen Eurobest, som ofte omtales som et europamesterskap i reklame. Try leder han med 15 av nominasjonene. Sju av dem er for jobben «422 livsviktige Facebook-filmer» som de har laget for Røde Kors.

Der lagde de én film for hver kommune basert på den gjennomsnittlige ventetiden på ambulanse i kommunene. Hovedfilmen er på 14 minutter, som er snittet på landsbasis.

Try har også fått fire nominasjoner for KK-forsiden de lagde på oppdrag for Kreftforeningen med en føflekk som vokser i sollys. De fire siste nominasjonene får de for DNB-kampanjen «#girlsinvest».

- 15 shortlist fordelt på disse tre jobbene er helt fantastisk kult, særlig når man ser hvilke sterke, internasjonale jobber vi konkurrerer mot. Men vi håper jo på at vi kan være med og sloss om noen av metallene, sier kreativ leder Egil Pay i Try.

Reklamebyrået fikk nylig med seg to gull, tre sølv og én bronse i Eurobest.

Les mer: Try og Rema 1000 gjentar suksessen - er best på humor i Epica

Men Try er altså ikke det eneste byrået som kan pynte med nye reklamepriser til jul. Per Høj stiller med fire nominasjoner for sin kampanje «Dette er deg i fremtiden» for Nordea pensjon. Filmene i denne kampanjen har tidligere i år vunnet bronseløve i Cannes Lions, og også i Eurobest er det i filmkategorien at denne kampanjen utmerker seg. Fus og Shortcut har vørt produsenter.

Anorak har også to nominasjoner i filmkategorien for «This is how it feels» for Komplett. Bacon har vært produksjonsselskap på denne kampanjen.

Reklamebyrået er i tillegg nominert i kategorien Radio & Audio med «The Double Date» for TV 2 Sumo, og i Film Craft, sammen med Amnesty og Fantefilm for «This is illegal». 

Morgenstern kan vinne filmpris med «Kjøp brukt. Eller ingenting» for Finn. Bacon har også produsert denne filmen.

Creuna har Norges eneste design-nominasjon for arbeidet med Oslo kommunes nye visuelle identitet.

I fjor hadde norske byråer 37 jobber på shortlist. Det resulterte i 13 priser. Årets vinnere kåres 9. desember.

Les også: 13 norske priser i reklame-EM