Årets julekampanje fra Finn handler selvfølgelig om å kjøpe julegavene brukt. Dette er tredje gang reklamebyrået Morgenstern lager en Finn-kampanje med dette temaet. I 2017 var det barnehagebarn som fikk velge mellom nye og brukte gaver. I fjor var det kjærestepar på barneskolen som stod for tur, og nå tar Finn.no og Morgenstern et stort sprang til pensjonistenes rekker.

- Våre undersøkelser viser at besteforeldre-generasjonen er mest negative til å kjøpe brukte gaver. Det er det jo naturlig å prøve å gjøre noe med, sier Hanne Lill Johnsen, markedssjef i Finn.

Filmene som rulles ut i helgen er produsert av Morgenstern med Erlend Westnes på regi. Teamet bak er Anders Muurman Holm og Sebastian Prestø. De har satt menn med 60 års ekteskapserfaring på en liten prøve.

- I filmene møter vi en kompisgjeng fra «Karl Johan Koret». Alle historier, reaksjoner og gullkorn er helt ekte, sier produsent i Morgenstern, Yakob Dahl Changezi.

Her kan du se fjorårets kampanje: - Akkurat så søtt, sjarmerende og flaut som vi hadde håpet

- Vi begynte å snakke om brukte julegaver for to år siden, og interessen for å få brukte julegaver blir større for hvert år som går. Likevel er det fortsatt litt tabu å skulle gi bort en brukt gave til noen man er glad i, sier PR- og informasjonsansvarlig i Finn, Kristine Eia Kirkholm.