Forrige uke vant Rema 1000s reklamefilm «Tredemølle» to gull i Epica. Nå er dagligvarekjeden klar med nye filmer om sin teknologioptimist og ulykkesfugl «Martin», og nå har julen inntatt smarthuset hans.

Som vanlig er det Try som står bak spakene.

- Vi tenkte vel at Martin og smarthuset hans var som skapt for julen. Mange har en tendens til å gjøre det litt for komplisert på den tiden av året, sier AD Karin Lund og tekstforfatter Øystein Halvorsen i en pressemelding.

De forteller at de også har hentet inspirasjon fra den klassiske komedien «Hjelp, det er juleferie!» med Chavy Chase.

­- Martin er vel på en måte 2019-versjonen av Clark Griswold. Han vil så vel, og prøver så hardt, og da går det gjerne ordentlig galt, sier Halvorsen.

Filmene er produsert av Bacon og regissert av Andreas Riiser. Hovedfilmen har premiere i dag, mens de taktiske filmene allerede har vært på lufta.

- Vi tyvstartet julekampanjen for et par uker siden med noen mindre og mer taktiske filmer. Men fra mandag av kliner vi til med den nye profilfilmen. Vi gleder oss til å vise den til det norske folk, sier markedsdirektør i Rema 1000, Per Åge Dahl.

Les også: Try og Rema 1000 gjentar suksessen - er best på humor i Epica