- Målet med julekampanjen er å skape oppmerksomhet rundt Posten på en varm, humoristisk og overraskende måte, i en tid der postbud landet rundt står på for å gjøre førjulstiden enklere for folk, sier Monica Solberg, markedssjef for Posten og Bring.

Det er reklamebyrået Pol som står bak kampanjen. De har valgt å lage en ny vri på juleevangeliet.

- Da vi fikk i oppgave å lage en julekampanje for Posten, tok vi tak i den mest fortalte julefortellingen av dem alle. Men det er jo litt rart det der med jomfrufødselen...? Derfor gikk det opp et lys for oss da vi leste første setning i juleevangeliet hvor det står at det ble sendt ut bud fra Keiser Augustus - det må jo ha vært postbudet! sier Rikke Sofie Jacobsen, tekstforfatter i Pol.

Ideen ble tatt godt imot hos Posten.

- Da vi fikk presentert ideen fra reklamebyrået vårt synes vi historien var veldig morsom. Tanken om at et postbud kunne være faren til Jesus var så overraskende, at den vekket spontan latter. Den opplevelsen fikk vi veldig lyst til å dele med flere, sier Solberg.

Hun mener filmen passer godt inn i dagens medielandskap.

- Det er ekstremt mye støy. Skal du først gjøre noe, må du gjøre det skikkelig, sånn at det har potensiale til å skape engasjement, og det tror vi definitivt denne har.

- Dere tør altså å tulle med fortellingen om Jesus' fødsel, tror du noen kan oppfatte dette som kontroversielt?

- Ja, det har vi selvfølgelig diskutert og forberedt oss på, men det er selvfølgelig ikke vår intensjon at noen skal oppleve filmen som krenkende. Jeg tror i 2019 at de fleste vil se humoren i det og synes det er morsomt. Vi har testet konseptet på mange forskjellige mennesker, og de aller, aller fleste synes dette er veldig morsomt. Er det noen som har andre meninger om dette, så er det morsomt det også, dersom vi kan få en diskusjon om filmen.

Hovedfilmen har premiere fredag 22. november og skal vises på tv og kino, og i Postens egne kanaler på nettet. Den er produsert av Einar Film og regissert av Filip Nilsson.