Dag to av reklamekonkurransen Epica har resultert i to nye norske gullvinnere. Try belønnes med gull for sin Smarthus-oppfølger «Tredemølla» for Rema 1000 i kategorien Retail Services. Morgenstern belønnes med samme valør i kategorien Online & Mobile for «The second hand Ikea catalogue», som de ikke har gjort for Ikea, men for Finn.no.

Dermed har norske byråer så langt sikret seg tre gull, etter at Trigger vant med sin ramadan-kampanje for Coca-Cola i går.

Les mer: Gull til Trigger i Epica

- Alltid skummelt
- Det er jo alltid skummelt å lage en oppfølger, men samtidig var vi ganske sikre på at ideen stod ganske godt på egne ben. Og responsen blant folk flest her hjemme har vært helt enorm, helt på linje med den første filmen, sier kreativ leder og tekstforfatter Øystein Halvorsen i Try.

Han har jobbet i team med Karin Lund på filmen.

- Testresultatene for «Tredemølle» er faktisk like gode som «Open door»-filmen. Men det er selvfølgelig veldig hyggelig at en internasjonal reklame-jury også setter pris på den. Temaet er ganske universelt – og mange i juryen har nok også et forhold til både Dr. Hook og Bryan Adams som brukes i filmen. Veldig gøy er det!

Dette er femte år på rad at Try vinner gull i Epica. Try vinner i tillegg to sølv for DNB-jobben «Run the World (Men)» i kategoriene Financial Services og Best Use of Music.

Saken fortsetter etter bildet.

Gjenskapte Ikea-katalog med møbler fra Finn
Da Ikea slapp sin nye katalog, bestemte Finn.no og reklamebyrået deres Morgenstern å gjenskape en katalog fra 2015 med brukte møbler. I tillegg til dagens gull, har denne jobben også fått bronse i kategorien Topical & Real-Time i går.

Anders Muurman Holm og Sebastian Prestø har vært kreatører i Morgenstern. For dem er dette en milepæl.

- Vi ble skikkelige glade! Det er vel første gang vi sender inn en print i noe som helst. Så takk til vår designer Cathrine Høgebøl som har maskert våre visuelle svakheter, og en ivrig og dyktig fotograf i Marius Viken. Og så er det jo bare å prise seg lykkelig over den beste markedsavdelingen i landet, og Hanne Lill Johnsen spesielt. Vi har jobbet med Finn i 10 år. Det er fortsatt dødsgøy, sier Anders Muurman Holm til Kampanje.

Morgenstern henter ytterligere en bronse for en annen jobb for Finn.no, kalt «Kjøp brukt. Eller ingenting» i kategorien Online & Mobile Services.

Flere norske vinnere
Den siste av dagens norske priser går til Pol. Det er en bronse i kategorien Confectionary & Snacks for Orkla med jobben «Sunn fornuft siden 1946».

I tillegg kan norske Remarkable glede seg over sølv for «Get Your Brain Back» i kategorigen Industry Specific/Personal Electronics & Devices. Denne kampanjen er det danske &Co som står bak.

Epica er en kreativ pris som skiller seg fra andre priser ved at juryen  utelukkende består av journalister som til daglig dekker reklame og markedsføring. Kampanje har tidligere vært representert i juryen, men har ikke vært med i årets juryering.

Vinner gull:

Finn.no og Morgenstern gjenskapte en Ikea-katalog fra 2015 med brukte møbler. Det har gitt dem gull og bronse i Epica.