Saken er oppdatert med flere opplysninger og kommentarer fra Coca-Cola.

Triggers kampanje for Coca-Cola i forbindelse med ramadan har sikret byrået gull i reklamekonkurransen Epica, som akkurat nå går av stabelen i Amsterdam.

I dag ble de første resultatene klare, og blant de norske vinnerne finner vi også Try, med ett sølv og én bronse, Morgenstern, med to bronse, og Pol, med én bronse.

- Jubelen står i taket, utbryter byråleder Bente Kvam Kristoffersen i Trigger når Kampanje ringer.

Satte opp fastende annonser og brusautomater
Byrået samarbeidet med Coca-Cola på kampanjen der de tok bort fristelsene fra annonsene sine i solidaritet med dem som faster. For å få til det tok de tok i bruk tidsinnstilte digitale reklameflater med teksten «Denne annonsen faster til solnedgang», i tillegg til ønsket om «god ramadan», på dagtid. Det ble også satt opp en fastende brusautomat på Oslo S som kun fungerte etter solnedgang, og da ga den bort gratis brus til dem som brukte den.

- Dette er et prosjekt vi har diskutert mye med Coca-Cola og hvor vi har sett at enkelte grupper, i dette tilfellet muslimer, ikke blir tatt med i kommunikasjonen på en naturlig måte. Inkludering er veldig viktig for Coca-Cola, og vi fant ut at fastemåneden var en fin anledning til å være med å feire, sier Trigger-sjefen.

Markedssjef i Coca-Cola Johanna Kosanovic roser Trigger for å ha levert en innovativ og kreativ kampanje.

- Det er veldig morsomt å få en klapp på ryggen og en anerkjennelse for jobben man har gjort. Vi fikk mye engasjement i sosiale medier og den ble plukket opp av presse både i Norge og internasjonalt. Så var noen litt sinte, og de skal få lov til å ha meningene sine, det er greit. Men størstedelen av engasjementet vi fikk var veldig positiv, sier hun til Kampanje.

- Kommer dette til å bli en fast tradisjon for dere?

- Vi snakker ikke om fremtidige kampanjer, så det kan jeg ikke noe om.

Kampanjen får gull i kategorien Non-Alcoholic Drinks. Samme jobb har også tre nominasjoner i European Excellence Awards.

Les mer: Trigger med flest nominasjoner i europeisk PR-konkurranse

Flere norske priser
Try vinner sølv i kategorien Branded Content for KK-forsiden med en føflekk som vokser i direkte sollys. Arbeidet er gjort i samarbeid med Kreftforeningen.

Bronsen får de i kategorien Financial Services for dyrenes «Dyrenes eget nødnummer» som de har gjort for DNB. 

Les mer: Try-team står bak denne unike forsiden for KK og Kreftforeningen

Morgenstern får to bronser for jobber de har gjort for Finn.no og Verisure. Finn-bronsen får de i kategorien Topical & real-time for jobben «The second-hand Ikea catalogue». Verisure-bronsen får de i kategorien Media Innovation med jobben «Safe enough for Munch, safe enough for you».

Pol sikrer seg bronse i Online & viral films for jobben «Foodporn» som de har gjort for Kondomeriet.

Norske byråer hadde 17 jobber på shortlist i Epica, og det gjenstår flere vinnersjanser.

Epica er en kreativ pris som skiller seg fra andre priser ved at juryen  utelukkende består av journalister som til daglig dekker reklame og markedsføring. Kampanje har tidligere vært representert i juryen, men har ikke vært med i årets juryering.