DNB har funnet mer å grave i fra den store rapporten som har fått navnet «Hvem eier verden? Tilstandsrapport, økonomisk likestilling i 2019». Rapporten viste at kvinner eide konsekvent mindre enn menn og ga startskuddet for kampanjen #huninvesterer og det store kapitalgapet mellom kvinner og menn. 

Nå er Norges største bank klar med en oppfølger til den første reklamefilmen i kampanjen og denne gangen handler det om gründerne og bedriftsmarkedet og uttaket er igjen basert på kapitalgapet slik det kommer frem i rapporten.

- Hva er det som gjør at driftige skolejenter – de som blir elevrådsledere, lager kakeutsalg og leder elevbedriftene - plutselig forsvinner når de skal ut i næringslivet? Lenge har vi snakket om at jenter leder an i skolen, men effekten av det synes ikke like godt i arbeidslivet, sier sier markedsdirektør i DNB, Aina Lemoen Lunde, til Kampanje.

Hun viser til følgende sjokktall hentet fra rapporten:  

  • 96 prosent av alle tech-selskap startes av menn.
  • 84 prosent av alle bedriftsledere er menn.
  • 80 prosent av alle aksjeselskap startes av menn.
  • Bare 2 prosent av risikokapitalen går til selskap gründet av kun kvinner.

- Når man tenker på den driven og ambisjonen disse unge jentene har, så er det nesten hjerteskjærende å lese statistikken de ennå ikke kjenner, men i stedenfor å la det «kill their vibe», vil vi heller bidra til å fikse det før de blir voksne, sier Lunde.

Her kan du se den nye filmen til DNB som retter seg mot kvinnelige gründere. 

 
Låner musikk fra Sigrid
«Kill the vibe» er definitivt et tema i filmen. Som sist er det igjen verdt å stoppe opp litt ved musikken. For der den første reklamefilmen fikk mye oppmerksomhet, mye på grunn av musikken i filmen og det faktum at DNB fikk lov å gjøre en liten endring i sangen «Run the World» til Beyonce, er det nå musikk fra en norsk artist. Musikken filmen er Sigrids store hit «Don’t Kill My Vibe».

- Norge trenger flere gründere, for å ha bærekraftig økonomi også i fremtiden. Flere mannlige gründere og flere kvinnelige gründere, sier Lemoen Lunde.

Filmen er lagd av Motion Blur og Try.

Les også: