I kveld går TV 2 på lufta med en helt ny reklamekampanje som skal løfte frem TV 2s rolle som en vesentlig og pålitelig nyhetsformidler. Sentralt i kampanjen står en 90 sekunder lang reklamefilm med TV 2-reporter Kadafi Zaman, der budskapet er at «det er vel med nyheter som med mennesker, det gjelder å finne noen du kan stole på».

Kampanjen er utviklet av reklamebyrået Anorak i samarbeid med TV 2s nyhets- og profilavdeling. Filmen er produsert av Einar film og regissert av Thea Hvistendal, som blant annet står bak Karpes «Adjø Montebello».

Nyhestredaktør Karianne Solbrække forteller at de denne gangen har valgt å ha nyheter som kategori som innfallsvinkel.

- Dette er en profilkampanje som løfter frem TV 2s rolle som en troverdig nyhetsformidler, men den handler ikke bare om oss. Vi mener at i en stadig mer uoversiktlig verden med en evig strøm av informasjon, konspirasjonsteorier, «fake news», og det faktum at alle kan nå ut med sitt budskap i løpet av få sekunder, så spiller sannferdige nyheter i redaktørstyrte medier en stadig viktigere rolle. Vi ønsker en bevisstgjøring hos folk på at redaktørstyrte medier og mediehus skal være et univers du kan stole på, sier Solbrække til Kampanje.

- Vanskelig å måle
- Hvordan skal dere måle om kampanjen er vellykket?

- Det er kanskje vanskelig å måle, men målet vårt er å bevisstgjøre nyhetskonsumentene på den rollen vi har og at nordmenn skal ha et bevisst forhold til hvor de leser nyheter, om det er hos TV 2 eller andre medier. Det handler ikke primært om at vi skal skuffe inn seere og lesere til TV 2, det handler om bevisstgjøring rundt hele sjangeren.

- Er det gunstig eller lite gunstig for dere at folk fortsatt har VGs sak om dansevideoen med Trond Giske friskt i minne?

- Jeg tror at når media gjør feil, så vil man på kort sikt straffes av det omdømmemessig. Det at VG har gått en runde hvor de har rettet opp og beklaget, noe TV 2 også gjør når vi gjør er feil, er noe av nøkkelen til å være en seriøs nyhetsformidler. Man må gjøre opp for seg. Samtidig er det også en trygghet i at mediene dekker hverandre. Det er grunnen til at man kan stole på at dette er en jobb vi tar på alvor.

Konkurrentene bruker humor
TV 2s reklamekampanje skiller seg fra de nyeste reklamekampanjene til VG og Dagbladet, som spiller mer på humor. I VGs kampanje fra i fjor, velger Bergen å løsrive seg fra resten av Norge - bokstavelig talt - og i Dagbladets kampanje blir Petter Pilgaards frieri avbrutt av et pushvarsel fra Dagbladet om at han har fridd til Vendela Kirsebom.

TV 2 har på sin side helt bevisst holdt seg unna humor som virkemiddel, forteller nyhetsredaktøren.

- Er den verden vi lever i nå for alvorlig til å spøkes med?

- Nei, absolutt ikke. Vi har veldig sansen for kampanjene til både Dagbladet og VG og synes de er veldig «spot on». TV 2 Nyhetene er først og fremst opptatt av å være relevante for folk flest over hele landet. Det er kjernen i journalistikken vår. Denne kampanjen tar et skritt til siden. Det var viktig for oss nå å ta for oss et tidsbilde, sier Solbrække.

- Hvor mye penger bruker dere på kampanjen?

- Den koster en del penger, for det er jo en omfattende produksjon og vi kjører den ut på tv fra i kveld, og det kommer eksterne uttak på boards og sosiale medier. Historisk sett har vi lagd en del av disse profilfilmene internt, men akkurat denne gangen ville vi teste ut eksterne produsenter som ser oss litt fra utsiden.

Se filmen her: