I går ble det kjent at de to reklamebyråene, eller reklame- og mediebyrået Futatsu slår seg sammen med konkurrenten Ernö.

- Sammen skal vi levere på annonsørenes behov for tettere integrasjon mellom strategi, kreativitet, media og teknologi. Alle elementene er på plass. Fra nyttår har vi for lengst flyttet sammen og er godt i gang, sa den utpekte byrålederen, Hågen Pettersen, i går.

Han kommer fra stillingen som daglig leder hos Futatsu og tar nå en tilsvarende jobb i det sammenslåtte byrået som har fått navnet Atyp. Det nye selskapet vil få en total omsetning på rundt 150 millioner NOK i første omgang, hvorav rundt 50 millioner er såkalt byråinntekt.

- Dere tjente begge rundt en halv million i fjor – hva tenker du er mulig å få til sammen i 2019 og kanskje særlig 2020?

- Målet er å gjøre en enda bedre jobb for kundene våre, så får det være opp til markedet å vurdere hvor bra det er. Vi har jo et navn som er noe å strekke seg etter, både for oss og for kundene våre. Så om et par år bør det ha gitt godt synlige resultater, sier Pettersen til Kampanje. 

Vil fortsette med mediebyrå
De to mellomstore byråene skal nå bli til ett stort byrå, med både reklame- og mediebyrå-tjenester.

- Hva skjer med mediebyråvirksomheten til Futatsu – blir den videreført og styrket i Atyp?

- Atyp er først og fremst et kreativt byrå. Det betyr at vi for noen er et reklamebyrå, for andre et mediebyrå. Og for noen en kombinasjon. Skal vi tro på annonsørenes behov, så vil vi for de aller fleste være et kreativt fundert hybridbyrå. Et interessant og sterkt fagmiljø, som er født til å levere både reklame- og medietjenester på en fullintegrert måte.

- Konsolideringstrend
- Hvem tok initiativet til denne byråfusjonen og ble andre konstellasjoner også vurdert?

- Jeg kan si at vi var to parter som så at det ville være en styrke for oss, og våre kunder. Vi har sett på ulike modeller over tid, men var begge enige om at vi sammen kunne levere et produkt som er tilpasset ambisiøse annonsører sine behov for fullintegrerte løsninger under samme tak, sier han. 

- Naug og Good Morning, Kitchen og Starcom og nå dere. Tror du vil få se flere sammenslåinger i tiden som kommer?

- Ja, vi er nok midt inne i en konsolideringstrend, hvor annonsørene i større grad vil etterspørre helhet og fullintegrerte leveranser. Det blir stadig viktigere, og betyr at fremtidens byrå må kunne levere kreativitet, strategi, media og tech - med høy kvalitet, for å være konkurransedyktig, sier Pettersen.

Les også: 

Ny logo:

- Selve ideen til logoen dukket opp da en i teamet skrev det nye navnet i en e-post, og den velmenende, men litt irriterende røde streken dukket opp under ordet, sier Trond Vestengen i det nye byrået Atyp.

Raskt ute med ny logo
Fra 1. desember skal alle være under samme tak, på Grünerløkka i hovedstaden og Pettersen sier det hele «har gått fort i svingene». Noe av det byrået allerede har fått til er valget av ny logo og nytt navn.

-- Det er mye som skal på plass i en slik prosess, blant annet nytt navn og logo. I jakten på navn er det mange hensyn å ta, men det viktigste er at det forteller noe om hva vi ønsker å være og gjøre for kundene våre.  Det kommer vel heller ikke som noen overraskelse at både navn og logo handler om å skille seg litt ut, sier Hågen Pettersen.

Han legger til at begge miljøene var 100 prosent enige om at de ønsket seg et nytt, felles navn fra første dag.

- Arbeidet med nytt navn og ny profil har vært en første syretest på at vi vil samarbeide godt. Her har formgivere og kreative fra begge miljøer jobbet tett sammen. Selve ideen til logoen dukket opp da en i teamet skrev det nye navnet i en e-post, og den velmenende, men litt irriterende røde streken dukket opp under ordet. Det fine er jo at noe tilnærmet lik logoen vil dukke opp automatisk hver gang noen skriver inn navnet på PC-en, sier Trond Vestengen som blir AD i nye Atyp.