Ferske tall fra «Den store annonsørrapporten» som Annonsørforeningen (Anfo) presenterte på Latter torsdag denne uken, viser at kampen om å bli annonsørenes viktigste samarbeidspartner er i ferd med å bli jevnere enn på lenge.

- Reklamebyråene har vært i en fallende kurve, samtidig som mediebyråene har økt og den største forskjellen i var fjor, men nå kan det virke som om trenden er snudd. Reklamebyråene skyter tilbake i årets rapport, sier Håvard Bakken som er ansvarlig for undersøkelsen som gjøres årlig.

Se video med Kjetil Try, Marie-Louise Alvær og rapportansvarlig Håvard Bakken på Latter i dag.

De siste årene har det vært mediebyråene som har skåret best, men medierådgiverne er ikke lenger alene i tet. I årets undersøkelse sier 33 prosent av annonsørene at mediebyrået er deres viktigste samarbeidspartner, mens 26 prosent sier det er reklamebyrået.

- Det er nå helt likt mellom reklamebyrået og mediebyrået hva gjelder lederposisjonen som annonsørenes viktigste strategiske samarbeidspartner innen kommunikasjon og markedsføring, sier Bakken.

- Har fått mye performance-kompetanse
Da Anfo inviterte til en større debatt på Annonsørdagen torsdag var både administrerende direktør i Try-huset, Kjetil Try, byråleder Marie-Louise Alvær i mediebyrået PHD og markedsdirektør Aina Lemoen Lunde invitert til å snakke om de ulike kommunikasjonstrendene. Der ble panelet også utfordret av debattleder og partner i Teft Rekruttering, Ole A. Janzo, på mediebyråenes fall.

- Det er vanskelig å finne et godt svar på et så dramatisk fall. Jeg vil ikke stille spørsmål ved metoden, men jeg synes det er rart. Det er ingen spesielt fremtredende trekk annet enn bransjeglidningen, men kanskje reklamebyråene har fått så mye perfomance-kompetanse at de ligner på oss, sa Alvær på scenen.

Reklamebyråene har siden 2014 falt år for år og ned fra toppnoteringen på 44 prosent. På samme tid har mediebyråene vokst fra 37 prosent til fjorårets toppnotering på 50 prosent. 

Les også: