Reklamebyråene Ernö og Futatsu slås sammen og blir til Atyp. De to mellomstore byråene skal nå bli til ett stort byrå, med både reklame- og mediebyrå-tjenester. I en pressemelding skriver selskapet at Atyp vil få en total omsetning på over 150 millioner norske kroner, hvorav cirka 50 millioner er byråinntekt.

Daglig leder i det nye byrået, Hågen Pettersen, mener Ernö og Futatsu er to miljøer som utfyller hverandre godt.

- Sammen skal vi levere på annonsørenes behov for tettere integrasjon mellom strategi, kreativitet, media og teknologi. Alle elementene er på plass. Fra nyttår har vi for lengst flyttet sammen og er godt i gang, sier Pettersen i en pressemelding.

Blir sjef og største eier
Hågen Pettersen kommer fra stillingen som daglig leder hos Futatsu. Han tar nå tilsvarende jobb for Atyp.

Daglig leder i Ernö, Stian Giskeødegård, går samtidig inn i en stilling med et bredt ansvar for tjeneste- og forretningsutvikling i det nye byrået.

- Skal vi lykkes med å tilby et integrert produkt som bygger sammen kreativitet, teknologi og media, krever dette et eget fokus. Dette har jeg en del erfaring med, og ser frem til å bruke denne for å tilby kundene våre tverrfaglige løsninger, helt fritt for silotenking, sier Giskeødegård.

Atyp vil ha rundt 45 ansatte når det nå slås sammen og flytter til Ernös lokaler på Grünerløkka i Oslo. Fra 1. desember vil hele byrået fysisk være under samme tak.

Hågen Pettersen blir største eier i Atyp, med 19,95 prosent. Det kreative teamet Dagmar Kollstrøm og Trond Vestengen får hver sin eierpost på 16,90 prosent. Partner og COO Sonja Njølstad fra Futatsu får en eierpost på 13,58 prosent. Alle andre eiere fra Futatsu og Ernö vil ha poster under 10 prosent.

- Selskapet vil ha et bredt og godt eierskap. Vi forblir et norskeid selskap og vi forblir eid av ansatte i det nye selskapet, sier Pettersen.

- Størrelse vikigere nå
Dette blir andre gang Dagmar Kollstrøm og Trond Vestengen står bak et nytt byrå. De ser fram til at miljøet blir dobbelt så stort og med nytt navn.

- Størrelse er kanskje viktigere nå, enn da vi startet Ernö. I dag ønsker kundene både mer bredde og dybde hos byrået sitt, sier Kollstrøm.

- Siden distribusjon og innhold henger tettere sammen enn før, er det viktig at de som jobber med det sitter tettere sammen også. Kreativiteten griper mer inn i mediebiten, og omvendt, sier Vestengen.

Blant kundene som nå blir med til det nye selskapet er Gjensidige, Mercedes-Benz, Color Line, Discovery Networks Norway, Skeidar, Fjordland, Fortum, Kärcher, Help og Thon Hotels.

Futatsu og Ernö hadde i 2018 et resultat på omtrent en halv million kroner hver før skatt.