Det er en av Norges største annonsører som nå flytter sine reklamekroner over til byrågruppen til Dentsu Aegis. For med merker som Volkswagen, Audi , Skoda og det som kalles Volkswagen Nyttekjøretøy i porteføljen, er det en stor konto som nå rører på seg.

- Vår ambisjon er å sette ytterligere fart på teknologiskiftet og digitaliseringen i bransjen vår. Dentsu Aegis blir en viktig partner i dette arbeidet og vi ser på dem som en optimal partner i møte med en spennende og utfordrende fremtid, sier Ulf Tore Hekneby, administrerende direktør i Harald A. Møller AS, om valget i en melding.

Dentsu Aegis blir nå Harald A. Møllers partner i det videre arbeidet med å synliggjøre merkevarer, produkter og tjenester i en bransje som opplever rask utvikling.   

- At Norges ledende bilimportør velger Dentsu Aegis er vi veldig stolte av. Å få lov til å jobbe med konkurransekraften til så sterke merkevarer i et tøft og konkurranseutsatt marked i endring gleder vi oss virkelig til, sier Pelle Stensson, leder for Dentsu Aegis’ byråvirksomhet i Norge.

Dentsu Aegis, med byråene Carat og Red Dentsu X i førersetet, vant den omfattende byråkonkurransen i møte med flere andre sterke byråkonstellasjoner, heter det i meldingen.

Her kan du sen video med Dentsu Aegis-sjefen Pelle Stensson rett etter at nyheten om at Harald A. Møller bytter fra Mediacom til Dentsu. 

Mediacom mister kunden
Utfallet av byråkonkurransen som nå er gjennomført, innebærer at Harald A. Møller ikke forlenger samarbeidet med Mediacom og Group M. Hekneby benytter anledningen til å takke tidligere samarbeidspartnere for den innsatsen som er lagt ned de siste årene.

 - Vi har gjennom flere år jobbet godt sammen med Mediacom. Samarbeidet har ført til gode resultater og har bidratt til den sterke posisjonen vi har. Vi må få takke Mediacom og alle deres dyktige og engasjerte medarbeidere for det arbeidet de har lagt ned gjennom flere år, sier Hekneby.

Trekker frem Red-oppkjøpet
Samarbeidet mellom Dentsu Aegis og Harald A. Møller AS trer i kraft fra 1. januar 2020 og Pelle Stensson sier han «bredden i deres byrågruppering ble toneangivende for valget Harald A. Møller AS nå har foretatt».

- Oppkjøpet av Red Gruppen var viktig for å bli en enda bedre løsning for våre kunder. Da er det ekstra hyggelig når store annonsører ser verdien av dette. Vi jobber hardt med å utvikle oss innenfor områder som kan hjelpe både eksisterende og nye kunder med å styrke sin konkurransekraft inn i fremtiden. Her står vår kompetanse innen strategi, innsamling og bruk av data og markedsteknologi helt sentralt, sier Stensson fra Dentsu Aegis.

Dentsu Aegis-eide Carat og Red Dentsu X kommer nå til å fordele bilmerkene Volkswagen, Audi, ŠKODA og Volkswagen Nyttekjøretøy jevnt mellom seg. I tillegg blir Dentsus spesialistavdelinger innenfor innsikt, data, martech og datadrevne kjøp tungt involvert i arbeidet på tvers av merkene.

Les også: